DVTK: már ma elfogyhatnak a jegyek a stadionnyitóra

Vágólapra másolva!
2018.05.04. 09:17
null
Fernando péntek délután már szurkolók előtt is edzést tart (Fotó: dvtk.eu)
Mint beszámoltunk róla, a Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága hitelesítette a DVTK új stadionját, így nincs hivatalos akadálya annak, hogy a diósgyőri csapat a hétvégén ott fogadja a Mezőkövesdet. Szerda óta zajlik a jegyárusítás, de várhatóan már ma eladják az utolsó belépőjegyet is a szombati mérkőzésre, amely előtt pénteken nyilvános edzést is tart a csapat, csütörtökön pedig egy szponzort is bejelentett a klub. 

 

Szerda délben kezdték el árulni elővételben a belépőket a szombati stadionavató mérkőzésre, és aki éppen a létesítmény felé járt, láthatta, hogy hat pénztár üzemel, és valamennyi előtt legalább ötvenméteres a sor. A DVTK-tól kapott péntek délelőtti tájékoztatás szerint már csak néhány száz eladó jegy vár gazdára Diósgyőrben, vagyis hazai oldalon valószínűleg már ma az összes belépőjegy elfogy elővételben. A vendégszektorba még van hétszáz jegy, és mivel lesz egy biztonsági zóna is a hazai és a vendégszektor között, nem lehet teljes telt ház a 14 798 néző befogadására alkalmas stadionban, de a hazai szurkolóknak fenntartott szektorok megtelnek majd.

A klubházban is pezsgett az élet, csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak a vadonatúj sajtóhelyiségben, amelyen Sántha Gergely ügyvezető vadonatúj szponzori szerződést jelentett be: „A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. nem csak a régió egyik legjelentősebb munkaadója. A cégnek fontos a régió fejlesztése és támogatása is, ennek szellemében mostantól az országrész legnagyobb sportklubja, a labdarúgócsapatáról híres DVTK hivatalos támogatója.”

A megállapodás két évre szól, a támogatás összegét a felek üzleti titokként kezelik. Szerdán a DVTK első csapata felkészülési mérkőzést játszott az akadémián készülő fiatalok együttesével, és Fernando Fernández vezetőedző rendkívül hasznosnak ítélte az összecsapást, úgy érzi, sokat változott együttese múlt hét óta.

NEM AKARNAK ASSZISZTÁLNI
„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy mi játszhatjuk az újjáépített Diósgyőri Stadionban az első tétmérkőzést – nyilatkozta a szombati meccset megelőző sajtótájékoztatón Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója. – Ez a város és ez a csapat már megérdemelte az új stadiont, a DVTK szurkolói végre méltó körülmények között szurkolhatnak csapatuknak. Ugyanakkor nem akarunk asszisztálni a hazaiak ünnepléséhez, a mi helyzetünkben csakis a három pont megszerzése a cél. Győzni megyünk Diósgyőrbe, és erre képesnek is tartom a csapatot.”

„Újpesten nem azt nyújtotta a csapat, amit vártam – tekintett vissza a szakvezető az 1–0-s ve- reséggel végződő összecsapásra. – A múlt hét rendkívül nehéz volt. Vallom – és ezt mindenkinek tudomásul kell vennie –, hogy a labdarúgásban a játék minősége a legfontosabb. Újpesten rosszul játszottunk, gyengén teljesítettünk. Minden edzőnek más elképzelése van a futballról, a játékosoknak pedig meg kell érteniük azokat az elvárásokat, amelyeket a vezetőedző velük szemben támaszt."

Fernando leszögezte, hogy gyökeres fordulatot észlelt az edzéseken. Azt sem rejtette véka alá, hogy a futballistákat az utóbbi időben sok külső hatás érte: „Rengeteg büntetést kaptak, márpedig csak tiszta fejjel lehet versenyezni. A hozzáállás ugyanakkor gyökeresen megváltozott, ráadásul sokat számít, hogy vége a másfél évig tartó vándorlásnak.”

A DVTK a hivatalos honlapján arról is beszámolt, hogy a csapat nyilvános edzést is tart a szombati mérkőzés előtt.

„A május 5-i nyitó mérkőzés előtt háromszor gyakorol a centerpályán a csapat, és azt már tudják a fiúk, hogy milyen tágas az öltöző, milyen sima a gyep, de még nem hallották, hogyan zeng a Hajrá, Diósgyőr! a lelátóról – írja a dvtk.eu. – Ezért pénteken délután várunk minden szurkolót egy közös edzésre, ahol a labdarúgók a pályán dolgoznak, miközben a szurkolók kipróbálhatják a stadion akusztikáját, egyúttal segíthetnek belakni új otthonukat. Ahogy Fernando fogalmazott, profi pályafutása alatt megtanulta, mekkora támogatás érkezhet a lelátóról, ezért nagyon hiányzott az elmúlt másfél évben a csapatnak a valódi hazai pálya. Most a drukkerektől érkező erő nagy pluszt adhat a játékosoknak, akár már az edzésen is. A gyakorlás fél hatkor kezdődik, a kapuk (a Gombához legközelebb eső 2-es kapucsoportnál) negyed hatkor nyílnak, hogy mikorra a csapat elhagyja az öltözőfolyosót, mindenki elfoglalhassa a helyét a Napos Oldalon (a stadion többi része zárva lesz). Technikai információ: a belépéshez nincs szükség jegyre, szurkolói kártyára, és a büfék sem lesznek nyitva.”

A DIÓSGYŐRI STADIONNYITÓ HIVATALOS PROGRAMJA
2018. május 5., szombat

14:00 Kapunyitás
15:30 Hivatalos átadóünnepség kezdete
15:45 Egykori DVTK játékosok a pályán
15:55Beszédet mond dr. Fürjes Balázskormánybiztos és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere
16:09 Himnusz a Miskolci Fráter Kórussal
16:45 A Bíborszél zenekar és Czelláth Panna közös produkciója
17:00 DVTK–Mezőkövesd-Zsóry FC, első félidő
17:45 Halftime show
18:00 DVTK–Mezőkövesd-Zsóry FC, második félidő
19:00 Bíborszél zenekar minikoncert
A fennmaradó időben folyamatosan táncosok és dobosok színesítik a programot.

NB I, 2017–2018, 29. FORDULÓ
MÁJUS 5., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
17.00: Budapest Honvéd–Debreceni VSC Budapest,Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
17.00: Vasas FC–Paksi FC
Budapest,Szusza Ferenc StadionVad II István
17.00: Balmazújváros–Újpest FC
Balmazújváros, Városi Stadion
Solymosi Péter
17.00: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
Miskolc, Diósgyőr, DVTK StadionErdős József
17.00: Haladás–Puskás Akadémia
Szombathely,Haladás Stadion
Andó-Szabó Sándor
19.30: Videoton FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Felcsút,Pancho ArénaBognár Tamás
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik