DVTK: Ha ledobnánk Busait az Északi-sarkon... – Horváth F.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.17. 08:39
null
Horváth Ferenc szerint Busai a fókákkal is hamar barátkozna (Fotó: NSO-montázs)
Megtartotta a tavaszi idény előtti sajtótájékoztatóját a DVTK, amelyen Horváth Ferenc vezetőedző a klub új szerzeményeiről is beszélt, külön kiemelve Busai Attila beilleszkedését.

„Vannak olyan játékosok, akik sokkal gyorsabban beilleszkednek, és vannak, akik kevésbé. Szarka Ákos és Fülöp István esetében ez egy kicsit lassabb folyamat, ők olyan karakterek. Ellentétben Busai Attilával, akit – szerintem – ha ledobnánk az Északi-sarkon, tíz perc múlva az összes fóka a barátja lenne. Ő sokkal könnyebben… És ez a játékban is meglátszik. Akiket hoztunk, azokat mind jó játékosnak tartom, és vagy előbb, vagy utóbb nagy hasznára lesznek a csapatnak” – idézi Horváth Ferenc szavait az amigeleken.hu.

A diósgyőriek vezetőedzője elmondta, Novothny Somára betegség miatt nem számíthat a Mezőkövesd elleni bajnokin, de rajta kívül mindenki egészséges és hadra fogható.

„Olvastam néhány negatív hozzászólást, nem mindenkinek tetszett, hogy egy Fradi-játékos Miskolcra szerződik – mondta a Nemzeti Sportnak Busai Attila. – Igyekeztem függetleníteni magam ezektől a hangoktól, szerencsére, amikor az utcán sétálgattam, többen odajöttek hozzám, barátsággal üdvözöltek, és sok sikert kívántak. Szerdán szurkolói ankéton voltunk, remekül sikerült, de úgyis az a lényeg, hogy a pályán bizonyítsak. Ha jól futballozom, biztosan elfogadnak.”

A játékos szombaton, a Mezőkövesd elleni bajnokin mutatkozhat be a miskolci szurkolóknak, akik zsúfolásig megtöltik a vendégszektort. Szerdára ugyanis a számukra felajánlott összes belépőjegy gazdára talált, így a dvtk.eu tájékoztatása szerint 862 diósgyőri fanatikus buzdítja az együttest.

„Úgy tűnik, otthon érezhetjük magunkat – folytatta a futballista. – A stadionunk felújítása miatt tavasszal egyébként is Mezőkövesden rendezik a hazai pályára kiírt meccseinket, és a jelek szerint a tábor is mögöttünk áll. Némi drukk dolgozik bennem a bemutatkozásom előtt, meg akarom mutatni, mire vagyok képes, ha rendszeres játéklehetőséghez jutok – és bíznak bennem.”


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL

Érkezők: Busai Attila (Ferencváros), Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Nagy Tibor (Újpest FC), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Egyed Balázs (Cigánd SE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bognár István (Ferencváros), Lázár Pál (kérésére felbontották a szerződését, szünetelteti pályafutását), Németh Milán (Soproni VSE, szabadon igazolhatóként), Nikházi Márk (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Bacsa Patrik (Kisvárda), Oláh Bálint (ZTE FC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Georges Griffiths (elefántcsontparti)
NB I, 2016–2017, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 18., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ

15.30: Videoton FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter

15.30: Gyirmót FC Győr–Paksi FC

Győr, Alcufer Stadion

Berke Balázs

15.30: Mezőkövesd–Diósgyőri VTK

Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István
15.30: MTK Budapest–Bp. Honvéd

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Pintér Csaba

18.00: Debreceni VSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Debrecen, Nagyerdei Stadion
Farkas Ádám
A Vasas–Haladás mérkőzés a Szusza-stadion talajának állapota miatt elmarad.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik