DVTK: a Mezőkövesd korábbi csatára aláírt – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.13. 13:35
null
Sztefan Drazsics ismét az NB I-ben (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I-re készülő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján bejelentette, szerződtette Sztefan Drazsicsot, a korábban a Mezőkövesdben is szereplő szerb támadót.

A 27 esztendős szerb futballista 2018 februárjában került a Mezőkövesdhez, amelynek színeiben 42 NB I-es találkozón összesen 14 gólt szerzett. Drazsics tavaly nyáron a kínai Csangcsun Jatajhoz igazolt, amelytől idén télen távozott, azóta szabadon igazolható volt.

Drazsics ismét egy csapatban szerepelhet Iszlai Bencével és Molnár Gáborral, s a DVTK 2018-ban átadott új stadionjáról is szép emlékei lehetnek, hiszen a hivatalos nyitó mérkőzésen ő szerezte az egyetlen gólt – igaz, annak a miskolci drukkerek nem örültek.

„Örömmel tértem vissza Magyarországra, és örülök, hogy a DVTK labdarúgója lettem
– idézi a dvtk.eu Sztefan Drazsicsot. Másfél év mezőkövesdi szereplés után elmondhatom, jól ismerem az országot, a magyar labdarúgást, és tudom, milyen körülmények, milyen ellenfelek várnak rám. A csapatból Molnár Gáborral és Iszlai Bencével játszottam együtt, de ellenfélként a többiek zömével is találkoztam már, ők sem ismeretlenek. A DVTK Stadion nyitó meccsén az én gólom miatt szomorkodott rengeteg szurkoló, de mostantól minden erőmmel azon dolgozok, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapat, és jó hangulat uralkodjon ebben a csodálatos létesítményben. Amikor Kínában lejárt a szerződésem, a kitörő koronavírus-járvány miatt jobbnak láttam hazatérni, de később Európában is megállt az élet. Az elmúlt fél évben sokat dolgoztam egyénileg, illetve a Vojvodina csapatával edzettem, ezért készen állok a munkára. Fontos, hogy már az első naptól a DVTK-val edzek, így lesz idő megtanulni a taktikát, és összecsiszolódni az új társakkal.”

„Sztefan Drazics jól ismert labdarúgó, nem zsákbamacskát vettünk vele, hanem Gheorghe Grozav után egy újabb gólerős játékost igazoltunk a nyári átigazolási szezonban – mondta Benczés Miklós sportigazgató. – Jó csatárból sohasem elég, ráadásul Haris Tabakovic szabadlistára került, ezért az ő helyét be kell tölteni a keretben. Sztefan nemcsak sokat fut, hanem átlagon felüli a gyorsasága is, mind a két lábával és fejjel is gólveszélyes. Fontos, hogy a csúcsék posztja mellett szélsó támadóként is számíthat rá a stáb. Végül, de nem utolsósorban igazi csapatjátékos, aki nem csak a pályán, hanem az öltözőben is erőssége lesz a DVTK-nak.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Sztefan Drazsics (szerb, legutóbb Csancsun Jataj – Kína, szabadon igazolhatóként), Gheorghe Grozav (román, Kisvárda – szabadon igazolhatóként),Hegedűs János (Puskás Akadémia – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönből visszatérők: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV, ?), Géringer Tamás (Kazincbarcika, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Távozók: Boros Gábor, Dusan Brkovics (szerb, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Kisvárda), Óvári Zsolt (érdeklődik iránta: Pécsi MFC), Ternován Patrik, Tóth Barnabás (tiszakécskei kölcsön után szabadon igazolható), Zsolnai Richárd (budafoki kölcsön után FC Ajka)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Egerszegi Tamás (Paks) Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, átadólistára került)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik