DVTK: a Honvédban nevelkedő támadó aláírt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 12:47
A labdarúgó NB I-re készülő Diósgyőri VTK bejelentette Vernes Richárd szerződtetését.

A 26 esztendős támadó a Budapest Honvédban lett élvonalbeli labdarúgó, majd Ausztráliában és Pakson futballozott kölcsönben. Tavaly nyáron a másodosztályú ZTE-hez szerződött, melynek színeiben a legutóbbi idényben 33 NB II-es bajnoki meccsen összesen tizennégyszer talált be. A korábbi utánpótlás-válogatott játékos pályafutása során 95 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben.

Vernes a Diósgyőr második nyári szerzeménye a horvát Tomislav Mazalovic után. A volt kispesti játékos hétfőn aláírta szerződését, s kedden csatlakozik új társaihoz. A DVTK nem közölte, hány évre írt alá Vernes, aki szabadon igazolható játékosként érkezett Miskolcra.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe szerződtem, és rendkívül motiváltam érkeztem – mondta szerződése aláírását követően Vernes Richárd a DVTK hivatalos honlapjának. – Szeretném jó játékkal meghálálni a bizalmat, és szeretnék szép sikereket elérni. Amikor a régi Diósgyőri Stadionban ellenfélként léptem pályára, és a szurkolótábor rázendített, minden alkalommal libabőrös lettem. Az előző szezonban Zalaegerszegen játszottam, ahol volt két diósgyőri kötődésű csapattársam [Nagy Tamás és Polényi Gábor – a szerk.], akik állandóan ódákat zengtek nekem. Ráadásul az egyik legjobb barátom, Ugrai Roland is elmondta, milyen nagyszerű klubhoz kerülök, ezért nem sokat gondolkodtam rajta, hogy ide igazoljak-e vagy sem. Köztudott, hogy ha jól megy a csapatnak, akkor ez a csodálatos aréna hétről-hétre megtelik, és garantált a jó hangulat. Ezért fogok dolgozni, és ha sikerül, akkor itt tényleg futballistának érezhetem majd magam.”

„Olyan gólerős támadót kerestünk, aki a csatársorban több poszton is bevethető, és illeszkedik a Fernando Fernández által elképzelt csapatba
– így Tajti József sportigazgató. – Vernes Richárd minden tekintetben megfelel ezen elvárásoknak. Zalaegerszegen 14 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába az előző idényben, Diósgyőrben is várjuk tőle a gólokat.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Tomislav Mazalovic (horvát, Inter Zapresic – Horvátország), Vernes Richárd (szabadon igazolhatóként, legutóbb ZTE)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Boros Gábor (Kazincbarcika, ?), Fülöp István (romániai, Sepsi OSK – Románia, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Nikola Mitrovics (szerb, Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolható), Nikházi Márk (Paksi FC)
Távozók: Diego Vela Vázquez (spanyol), Szarka Ákos (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kocsis Gergő (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik