DVTK: a DVSC korábbi magyar bajnok védője aláírt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 21:44
null
Dusan Brkovics (balra) aláírta szerződését Diósgyőrben (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette Dusan Brkovicsot, a DVSC korábbi középhátvédjét.

A szerb védő – aki január 20-án tölti be a 29. életévét – decemberben már a Diósgyőrrel edzett, a mai naptól pedig hivatalosan is a DVTK játékosának vallhatja magát.

Brkovics számára nem ismeretlen Magyarország, hiszen 2013 és 2017 között a DVSC-t erősítette, melynek színeiben 2014-ben magyar bajnokságot nyert. Szerződése tavaly júniusban lejárt, és bár késve érkezett vissza a szabadságáról, továbbá nem kezeltette az idény végén összeszedett sérülését, hosszabbítási lehetőséget kínáltak neki.

A megegyezés végül elmaradt, a klub álláspontja szerint Brkovics túlzott bérigénye miatt, ezt a labdarúgó tagadta. Mint beszámoltunk róla, érdeklődött iránta a Vasas, sőt állítólag izraeli lehetősége is akadt, azonban ezekből nem lett semmi. Brkovics szabadon igazolható futballistaként került a lett FC Rigához, amelyben az ősszel hat lett bajnokin lépett pályára.

„Azért választottam a DVTK-t, mert nagy múltú klub, amely híres a szurkolók fanatizmusáról, és hamarosan átadják az új stadiont, ami az ország élvonalába tartozik majd. Szép emlékeket őriztem meg Magyarországról, a magyar fociról és a nagyszerű stadionokról, ezért örültem, amikor kiderült, hogy lehetőségem nyílik a visszatérésre. Dejan Karannal együtt szerepeltünk a szerb U21-es csapatban, és Ivan Radost is jól ismerem korábbról. Eddig nem sok szerencsém volt a DVTK elleni találkozókkal, mert 2016-ban kiállítottak, a tavalyi utolsó mérkőzésen pedig megsérültem, de bízom benne, hogy ez hamarosan megfordul. Azért jöttem, hogy sorra nyerjük a meccseket, a bajnokságban és a kupában is egyre előrébb lépjünk. Jövőre pedig az a célom, hogy nemzetközi kupát érő helyen végezzünk” – nyilatkozta szerződése aláírását követően Brkovics a dvtk.eu-nak.

„Mindenképpen olyan játékost szerettünk volna igazolni a védelembe, akinek megvan a megfelelő rutinja, agresszív és gyors is egyszerre. A képességeit ismerjük, a védelem színvonalát egészen biztosan emelni fogja, de természetesen neki sincs bérelt helye, ugyanúgy meg kell majd küzdenie a csapatba kerülésért, mint a többieknek. Dusan leigazolásával elindult a konkurenciaharc a hátsó alakzatban is, ha valaki játszani akar, akkor meg kell mutatnia a hétköznapokban is, hogy a pályán van a helye” – mondta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Szerhij Sesztakov (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna), Dusan Brkovics (szerb, FC Riga – Lettország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Iago Borges (argentin, Club Atlético Douglas Haig – Argentína, próbajáték), Hursán György (1860 München – Németország, próbajáték), Bruno Sellanes (uruguayi, Defensor Sporting – Uruguay, próbajáték)
Távozók: Nemes Milán (BFC Siófok), Oláh Bálint (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kitl Miklós

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik