DVSC: úgy tűnik, hogy a 15 éves kapus a PL-klubhoz szerződik

Vágólapra másolva!
2016.03.30. 11:44
A DVSC-Teva korosztályos válogatott kapusa, Deczki Máté decemberben az angol élvonalbeli Stoke Citynél járt egyhetes ismerkedésen. A 15 esztendős játékos olyan jó benyomást tett a klub szakembereire, hogy a Stoke-nál már csak arra várnak, Deczki betöltse a 16. életévét, ekkor pedig szerződtethetik – számolt be róla a dehir.hu.

A 191 centiméter magas játékos Facebook-oldalán a múlt héten megjelent egy bejegyzés, amit édesanyja tett közzé, e szerint Deczki ismét a Stoke Citynél járt tesztelésen. Az anyuka hétfőn három fényképet is posztolt a Loki mezében védő fiáról, a fotókhoz pedig azt írta: „Búcsú.”

Róka Géza, a DVSC klubigazgatója a regionális honlap megkeresésére elmondta, a játékosnak élő szerződése van Debrecenben, de a Stoke City valóban élénken érdeklődik iránta, így ha megfelelő mederben zajlanak a tárgyalások, a nyári átigazolási időszakban az angolok megszerezhetik a 16. életévét május elején betöltő kapus játékjogát. Róka hozzátette, természetesen kérnek átigazolási díjat Deczkiért, ám ennek összegéről az egyeztetések jelenlegi szakaszában még a nagyságrendet érintően sem kívánt beszélni.

A dehir.hu megkereste a futballistát képviselő Stars and Friends ügynökséget is. Esterházy Mátyás játékosközvetítő elmondta, a Stoke Citynél nagyon tehetséges kapusnak tartják Deczki Mátét, és ragaszkodnak is hozzá. Hozzátette, jó úton haladnak a két klub közötti tárgyalások, így jó esély van rá, hogy a fiatal kapus nyártól a Stoke Citynél folytassa ígéretes karrierjét.

A 15 esztendős kapus novemberben a debreceniek felnőttcsapatában is bemutatkozhatott. Deczki a Stoke City megfigyelőit először az U17-es válogatottban nyújtott teljesítményével győzte meg – azóta pedig már személyesen is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik