DVSC: Tőzsér 15 évet várt első fejes góljára és NB I-es duplájára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.21. 12:33
null
Tőzsér első alkalommal duplázott az NB I-ben (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának pénteki mérkőzésén a debreceniek 4–1-re legyőzték a Vasast csapatkapitányuk, a duplázó Tőzsér Dániel vezérletével. A 32 éves rutinos középpályás pályafutása során először volt eredményes felnőtt mérkőzésen fejjel, és karrierje során másodszor fordult elő vele, hogy egy mérkőzésen két gólt szerzett.

A 31-szeres magyar válogatott középpályás az idény során első góljait szerezte a Vasas ellen, amikor előbb a 27. percben büntetőből, majd a 43. percben szöglet után fejjel volt eredményes.

„Felnőtt pályafutásom során még soha, csak az utánpótlásban – felelte Tőzsér a dvsc.hu-nak adott interjújában arra kérdésre, hogy ezt megelőzően mikor szerzett legutóbb gólt fejjel. – Én mindig elvégeztem a szögleteket, szabadrúgásokat, sosem érkeztem rájuk, legfeljebb a kipattanókra mentem. Bandi bá (Herczeg András, a DVSC vezetőedzője – a szerk.) kérte egyébként, hogy menjek fel, mert kevés a magas emberünk ott. Felesleges lett volna kint állni, mert a kipattanókra megvoltak az emberek. Szerencsére jól sült el.”

Tőzsér pályafutásának kiemelkedő mérkőzése volt a Vasas elleni, s nem csak azért, mert első fejes gólját szerezte. A tapasztalt középpályás ugyanis az NB I-ben először duplázott, ráadásul napra pontosan 15 évvel az első élvonalbeli meccse után. Tőzsér ugyanis 2002. augusztus 18-án mutatkozott be a hazai első osztályban, amikor a DVSC hazai pályán 5–2-es vereséget szenvedett az Újpesttől.

A pályafutása során Törökországban, Görögországban, Belgiumban, Olaszországban és Angliában is futballozó középpályás a duplázást tekintve csak az NB I-ben esett át most a tűzkeresztségen. Ugyan nem az a kimondott gólzsák, amit jelez, hogy karrierje során korábban egyszer fordult elő vele, hogy duplázott egy bajnokin.

Még 2009 augusztusában a Genk játékosaként a Zulte Waregem elleni belga bajnoki mérkőzésen volt kétszer eredményes, és ahogy szemfüles olvasóink kiszúrhatják az alábbi videón, a megpattanó szabadrúgása után többek között Kevin de Bruyne és Tóth Balázs is érkezett gratulálni a gólszerzőnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik