Életben maradt a Kondás-csapat!

Vágólapra másolva!
2012.11.27. 17:08
null
Szakály Péter is betalált a Szpari ellen (Fotók: MTI)
A DVSC-Teva a múlt heti 3–2-es idegenbeli vereség után ma már a lehető legerősebb csapatával állt ki a Nyíregyháza ellen a Magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Ennek meg is lett az eredménye, a debreceniek a második félidő eleji rövid zárlatot leszámítva fölényben játszottak, és a kétgólos Adamo Coulibaly vezérletével 3–1-re győztek, és 5–4-es összesítésben továbbjutottak.

Ami múlt héten még nem látszott a DVSC-Teva és a Nyíregyháza között, az a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mai visszavágóján már negyed óra elteltével megmutatkozott: az osztálykülönbség!

Nem arról volt szó, hogy a debreceniek kapujuk elé szorították a nyírségieket, de volt egy-két olyan akciója a Magyar Kupában és a bajnokságban is címvédő hazaiaknak, amivel megmutatták, a sorozatban elszenvedett öt bajnoki vereség, illetve a múlt heti 3–2-es nyíregyházi vereség ellenére nem felejtettek el focizni.

Dzsudzsák a lelátón nézte végig 
a Loki meccsét a szabadnapján
Dzsudzsák a lelátón nézte végig a Loki meccsét a szabadnapján

A 16. percben Adamo Coulibaly szerzett gólt, miután kilépett a védők közül Selim Bouadla lepattanó labdájával.

Az elefántcsontparti-francia csatár nem sokkal később előkészítőként jeleskedett, előbb kiosztott egy kötényt, majd bemutatott egy megkerülős cselt, beadását pedig a középen érkező Ibrahima Sidibe lőtte kapura, de Balogh János lábbal hárított.

A debreceniek a múlt heti meccshez képest szinte a teljes csapatukat kicserélték, a nyíregyházi kezdő tizenegyből ezúttal csak Ludánszki Bence és Selim Bouadla játszott az első perctől.

A Debrecen alighanem ezért is, fölényben játszott az első félidőben, legalább még gólt lőhettek volna a hazaiak, akiknél a 21 éves saját nevelésű Ferenczi János kimondottan jól játszott, látványos cselekkel és jó labdákkal vétette észre magát.

A második félidőt azonban ő és a Loki is álmosan kezdte. A játékrész első tíz percében csak a vendégeknek voltak helyzeteik, amelyek közül Minczér Tibor egyet gólra is váltott.

Ezt követően azonban a szünetben csereként beállt Szakály Péter góljával – Bernáth Csaba lövésébe ért bele az ötösön a középpályás – újra vezetést szerzett a Debrecen. Szakály múlt héten Nyíregyházán is csereként beállva jutatta vezetéshez a Lokit, de ma elmaradt a „Spartacus-felkelés”.

Adamo Coulibaly ugyanis egy levágódó labdából ismét betalált, az utolsó szűk fél órában pedig nem volt ereje a vendégeknek arra, hogy újabb helyzeteket alakítsanak ki. A Debrecen 3–1-re győzött, 5–4-es összesítéssel továbbjutott. A Loki pénteken a bajnokságban a Kaposvár ellen folytathatja „éledezését”.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DVSC-TEVA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–1 (1–0)
Debrecen, 3000 néző. Vezette: Oláh G. (Varga Zs., Bozó)
DEBRECEN: Verpecz – Bernáth, Simac, Ludánszki B., Korhut – Varga J. – Bódi Á., Se. Bouadla (Czvitkovics 73.), Ferenczi J. (Szécsi M. 61.) – Coulibaly, Sidibe (Szakály P., a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Benkő B., Ambrusz, Farkas A., Mészáros M. – Davidov (Simon A. 67.), Minczér, Szilágyi K. (Reznek 56.), Pákolicz – Kovács Á., Csorba (Montvai 83.). Szakmai igazgató: Brekk János
Gólszerző: Coulibaly (1–0) a 16., Minczér (1–0), az 51., Szakály P. (2–1) a 60., Coulibaly (3–1) a 64. percben
Továbbjutott: DVSC-Teva 5–4-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér: – Jól kezdtünk, veszélyes támadásokat vezettünk, sikerült gólt is szereznünk. Ezután is akadtak lehetőségeink, ám egy hátul elkövetett hiba miatt egyenlített a Nyíregyháza. A folytatásban aztán felpörgették a srácok a tempót, és kiharcolták a továbbjutást. Azt mondják, a legjobb gyógyszer a győzelem, mi pedig most bekaptunk egy pirulát.
Brekk János: – Remekül játszottunk, az utolsó percig nyílttá tettük a továbbjutást, ezért büszke vagyok játékosaimra. Nekünk sem létszámban, sem minőségben nem olyan a keretünk, amely elbírja, hogy hat nap alatt három mérkőzést játsszunk, így a végére elfáradtunk, és megérdemelten jutott tovább a DVSC.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik