DVSC: rengeteg edzéskelléket vett, és irány Galibapuszta!

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 08:53
Haris Attila, a DVSC labdarúgója egy vadászház mellett készül a folytatásra, és ha szabadideje engedi, felül a lesre is.

Haris Attila, a Debreceni VSC középpályása fantasztikus környezetben tartja formában magát.
Haris Attila, a Debreceni VSC középpályása fantasztikus környezetben tartja formában magát.

„Nem mindennapi helyen edzhetek, ettől függetlenül persze nyomasztó a bizonytalanság, hogy nem tudjuk, mikor folytatódik a bajnokság – mondta a Nemzeti Sportnak Haris Attila, a Loki 23 éves futballistája. – A barátnőm családjának Balassagyarmattól nem messze, Galibapusztán van vadászháza, s mivel jelenleg nem üzemel telt házzal, az egyik szoba a miénk. Gyönyörű helyen lakhatunk, élvezzük, hiszen az óriási telken edzek, itt tartom formában magam. Rengeteg eszközt vettem, hiszen várható volt, hogy nem csak néhány napra áll le az NB I, így sok ideig használhatom ezeket az edzésekhez elengedhetetlen kellékeket, ez egyfajta befektetés is. Vásároltam úgynevezett Bosu-féllabdákat, amelyek az egyensúlyozás és a stabilitás fejlesztéséhez kellenek, s van kettle-bell is, a tizenkét kilós súlyzóval dinamikus láberőt és felsőtestet erősítek. Karókat is beszereztem, amelyek a gyorsasági erőfejlesztésben és a dinamika fejlesztésében segítenek, továbbá különböző bójákat, valamint TRX-et is vettem, utóbbival az ember a saját testsúlyát használja edzés közben. Mindkét vállamat műtötték már, egyiket hat, másikat hét éve, s mivel két hónapja kiugrott a helyéről, erősítő gyakorlatokat végzek rajta. Gumiszalaggal is dolgoznom kell, de erősítem a bokámat, a has- és a mélyhátizmaimat is. Persze a debreceni szakmai stábtól kaptunk edzéstervet, a szakemberek a Polar-órák alkalmazásán keresztül ellenőriznek minket.”

Ha vége a kemény munkának, barátnőjével terepszemlére mennek.

„Megvan a vadászvizsgám, de mivel fegyvertartási engedélyem egyelőre nincs, nem lőhetek, csak nézhetem. A napokban elmentünk vadakat nézni, felültünk a lesre, gyönyörködtünk a tájban este és hajnalban is. Rengeteget sétáltunk az erdőben, láttunk szarvast, őzet és vaddisznót. Mindez szép és jó, de természetesen remélem, hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba, mert hiányzik a futball.”

Haris Attilának a hely voltaképpen mindegy, csak labda legyen!
Haris Attilának a hely voltaképpen mindegy, csak labda legyen!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik