Mészáros Norbert a debreceniek NB III-as csapatának pályaedzője (is) lesz (Fotó: dvsc.hu)

 

Mészáros tizennégy éve szolgálja a DVSC-t, ahová a Pápa, a Dunaújváros, a BKV Előre, a Siófok, majd a Cottbus csapatán keresztül vezetett az útja.

2005 óta Debrecenben szerepel, a többnyire a középpálya jobb szélén futballozó játékosból a Loki egykori cseh vezetőedzője, Miroslav Beránek faragott középső védőt. Az új posztján is alapemberré vált, innen került be a válogatottba, amelyben kilenc alkalommal lépett pályára.

„Sokat köszönhetek a DVSC-nek, csodálatos éveket töltöttem itt, rengeteg szép élményben volt részem, ezért is örülök nagyon, hogy továbbra is számítanak rám a klubnál. Az NB III-as kerettel én is elkezdtem a felkészülést, nemcsak játékosként szerepelek majd a csapatban, hanem pályaedzőként is dolgozom Szatmári Csaba vezetőedző mellett. Ha pedig az első csapatnál bármikor szükség lesz a játékomra, számíthat rám a szakmai stáb, és ugyanúgy mindent megteszek a pályán, ahogy korábban is mindig” – mondta a pályafutása során közel négyszáz tétmérkőzést játszott 39 éves futballista.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Bévárdi Zsombor
(Fehérvár, legutóbb kölcsönben: Vasas), Florentin Emmanuel Bouoli Effa (kameruni, Kamerun), Haruna Garba (nigériai, Gzira United – Málta), Györgyi Arthur (FK Csíkszereda, szabadon igazolhatóként), Szécsi Márk (PAFC, kölcsön után végleg), Nikola Trujics (szerb, FK Vozsdovac – Szerbia) 
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Kóródi Nándor (Balmazújváros), Danilo Szekulics (?, szerb, Alaskert – Örményország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Vernes Richárd (Diósgyőri VTK, szabadon igazolható)
Távozók: Erik Cikos (szlovák, szabadon igazolható), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, Szeged, szabadon igazolhatóként), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Albion Avdijaj (albán-svájci, Grasshoppers – Svájc)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kusnyír Erik (el-Naszr, Egyesült Arab Emírségek), Mészáros Norbert (lejár a szerződése), Varga Kevin (Lech Poznan – Lengyelország), Zsóri Dániel (Fehérvár)   

A DEBRECENI VSC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:  június 6.
Felkészülési mérkőzések:
Június 26.: DVSC–FK Minaj (ukrán II.) 2–2 (Zanko – öngól, Kerekes K.)
Június 29.: DVSC–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 2–0 (Zsóri, Kóródi)
Június 29.: DVSC–Diósgyőri VTK 2–0 (Takács T., Bódi)
Július 4.: DVSC–MFK Zemplín Michalovce (Nagymihály, szlovák I.) 4–1 (Takács T. 2., Szécsi, Garba)
Július 13. vagy 14.: DVSC–Békéscsaba (NB II)
Július 20. vagy 21.: DVSC–Kazincbarcika (NB II)