DVSC: Butaságot tettem – Varga Kevin szégyelli magát

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 09:15
A debreceniek szélsője a Diósgyőr ellen kapott piros lapjáról, a tanulópénzről és az esetleges büntetésről is beszélt.

– Idézhető, mit ordított Bogár Gergő játékvezetőnek?
– Először is elmondanám, hogy ez butaság volt, szégyellem is magam – mondta lapunknak Varga Kevin, a Debreceni VSC 23 éves szélsője, akit a bíró kiállított a Diósgyőr elleni bajnoki (2–1) 61. percében, miután hevesen reklamált. – De nem tudok már mit tenni. Először annyit mondtam a játékvezetőnek, hogy a diósgyőri Dusan Brkovicsnak – aki szabálytalankodott Tőzsér Dániellel szemben – már van egy sárgája, meg kellene kapnia a másodikat, ért annyit az a fault. Erre az volt Bogár Gergő válasza, hogy majd te kapsz egyet reklamálásért, s villant is a sárga lap. Ezután valóban olyat mondtam, amit nem kellett volna... – Idézhető, mit ordított Bogár Gergő játékvezetőnek?
– Először is elmondanám, hogy ez butaság volt, szégyellem is magam – mondta lapunknak Varga Kevin, a Debreceni VSC 23 éves szélsője, akit a bíró kiállított a Diósgyőr elleni bajnoki (2–1) 61. percében, miután hevesen reklamált. – De nem tudok már mit tenni. Először annyit mondtam a játékvezetőnek, hogy a diósgyőri Dusan Brkovicsnak – aki szabálytalankodott Tőzsér Dániellel szemben – már van egy sárgája, meg kellene kapnia a másodikat, ért annyit az a fault. Erre az volt Bogár Gergő válasza, hogy majd te kapsz egyet reklamálásért, s villant is a sárga lap. Ezután valóban olyat mondtam, amit nem kellett volna...

Varga Kevin szégyelli magát, amiért 
olyan hevesen reklamált (Fotó: Meder István)
Varga Kevin szégyelli magát, amiért olyan hevesen reklamált (Fotó: Meder István)

– Pontosan mit?
– Maradjunk annyiban, hogy túl hevesen vitattam a játékvezető ítéletét. A felfokozott hangulat, az, hogy négy vereség után fogadtuk a Diósgyőrt, s egy egyre álltunk, frusztrálttá tett. Meg az is, hogy sokszor olyan érzésünk van, a kelleténél és megérdemeltnél több sárga lapot kapunk. De ez nem mentség, tanulópénznek fogom fel a történteket. Nem tudom, hány meccses eltiltás vár rám, remélem, kettővel megúszom.

– Ha három bajnokit kell kihagynia, legközelebb csak egy hónap múlva léphet pályára az NB I-ben, ráadásul nemcsak a Mezőkövesd és a Paks, hanem a Ferencváros elleni bajnokiról is lemarad.
– Igen, ezért is bosszant nagyon a piros lapom. De hogy a szombati eset egyedi, arra bizonyíték, pályafutásom során még egyszer sem állítottak ki, az utánpótlás-bajnokságban és a felnőttek között sem. Remélem, a DVTK elleni volt az első és egyben az utolsó óriási butaságom. Mert benne van pakliban, hogy kiállítják az embert, mondjuk, két sárga lap után, de így, ahogyan én kaptam, még egyszer nem fordulhat elő. Nem hozhatom hátrányba a csapatomat, nem árthatok a társaknak és magamnak sem.

– Herczeg András vezetőedző mit mondott az öltözőben?
– Először is megdicsérte a csapatot, hogy emberhátrányban sikerült megszereznie a győzelmet, s örül, hogy végre megszakadt a nyeretlenségi sorozatunk. Nekem annyit mondott, hogy nagy felelőtlenséget követtem el, ilyen esetben higgadtnak kell maradni, el kell fogadni a játékvezető ítéletét, s főleg nem szabad olyan hevesen reklamálni, mint ahogyan én tettem.

– Kap büntetést?
– Nyilván, de nincs ezzel gond, megérdemlem. Hogy milyen mértékűt, egyelőre nem tudom, de nem is számít, bármennyire büntet meg Herczeg András, elfogadom. Az sokkal nagyobb büntetés, hogy nem segíthetem a Lokit, s nem léphetek pályára olyan fantasztikus közönség előtt, mint a szombati. Mert az nem is lehet kérdés, a huszonötödik születésnapját ünneplő szurkolói csoportunk nélkül nehezebb lett volna nyerni. Természetesen tőlük és a társaimtól is bocsánatot kértem, lelkiismeret-furdalásom van – de túl kell rajta lépnem.

– A csapat is túlléphet a sikertelen időszakon?
– Hiszem, hogy igen. Remekül kezdtük az idényt, majd érthetetlen módon sorozatban négyszer maradtunk pont nélkül. A Diósgyőr ellen is voltak gyengébb időszakaink, el kell ismerni, másképp is alakulhatott volna a meccs – de csapatunk megmutatta az erejét, és csak kicsikartuk a győzelmet.

– Az előző két idényben három-három bajnoki gólig jutott, jelenleg kettőnél tart – sejtem, hamarosan átlépné a hármas gólhatárt.
– Igen, ez nem is lehet kérdés. Legalább ennyire fontos, hogy mivel az előző idényben egy gólpasszt sem adtam, ebben is javítanék, szerencsére már öt asszisztnál járok. A legutóbbit épp a DVTK ellen adtam Szécsi Márknak – de ezt a meccset legszívesebben elfelejteném.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik