Diósgyőr: a portugál élvonalban folytatja a csatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.31. 15:16
null
Joannidisz 35 meccsen lépett pályára az NB I-ben a DVTK-ban (Fotó: DVTK)
A portugál élvonalbeli Marítimo a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján szerződtette a DVTK görög csatárát, Nikolaosz Joannidiszt.

 

A portugál források beszámolója szerint a Diósgyőrből távozó Joannidisz három évre írt alá a Marítimóhoz, amely az előző szezonban a 7. helyen zárt a portugál élvonalban, jelenleg pedig három forduló után, 6 ponttal a 6. helyen áll.

A DVTK péntek késő este megerősítette a játékos távozásának hírét.

Joannidisz tavaly nyáron szerződött a görög Aszterasz Tripolisztól a DVTK-hoz, amelynél 35 meccsen lépett pályára az NB I-ben és öt gólt szerzett. Ebből az új idényben öt bajnokin játszott, de azokon nem talált a kapuba.

A 24 éves csatárt 2020-ig kötötte volna a megállapodása a DVTK-hoz, így a portugálok vélhetően kivásárolták őt a szerződéséből, de az üzlet anyagi részéről nem számoltak be a klubok.

Portugália már az ötödik ország lesz Joannidisz pályafutásában, ugyanis Magyarország és Görögország előtt Hollandiában és Németországban is futballozott.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Martin Juhar (Zbrojovka Brno – Csehország), Tomislav Mazalovic (horvát, Inter Zapresic – Horvátország), Branko Mihajlovics (szerb, Hapoel Petah-Tikva – Izrael), Tajti Mátyás (Málaga – Spanyolország), Vernes Richárd (ZTE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Szabó Bence (Vidi)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Márkvárt Dávid, Molnár Gábor (mindkettő PAFC)
Távozók: Busai Attila (szabadon igazolható), Diego Vela Vázquez (spanyol), Fülöp István (romániai, Sepsi OSK – Románia, kölcsön után végleg), Nikolaosz Joannidisz (görög, Marítimo – Portugália), Mahalek Marcell (Putnok), Szarka Ákos (szlovákiai, Gyirmót FC Győr – szabadon igazolhatóként), Tucsa Róbert (Sajóbábony VSE)
Kölcsönbe távozók: Boros Gábor (kazincbarcikai kölcsön után Budafok), Kitl Krisztián (soproni kölcsön után Ceglédi VSE), Óvári Zsolt (Balmazújváros), Szabó I Balázs (siófoki kölcsön után Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kocsis Gergő (FC DAC 1904 – Szlovákia, onnan MFK Karviná – Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik