Debrecen: szeptemberben 32 tehetséggel indul a Loki akadémiája

Vágólapra másolva!
2010.04.22. 09:51
Címkék
Szeptemberben a DVSC-TEVA is megnyitja utánpótlásképző akadémiájának kapuit. A képzésben elsőként résztvevő 32 tehetséget már kiválasztották, és őszre elkészül az akadémia pályája is.

Pallagon javában zajlanak a munkálatok, ugyanis ott épül a Debreceni Futballakadémia. Jelenleg a Balásházy János egyetemi gyakorló szakközépiskola és gimnázium kollégiuma mögött található pályát hozzák rendbe, hogy a szeptemberi iskolakezdésre az edzéslehetőség biztosítva legyen. Harminckét tehetséges labdarúgó kezdi meg tanulmányait – olvasható a debreceni klub hivatalos honlapján.

„Két válogató zajlott, igyekeztünk kiválasztani a legtehetségesebbnek vélt fiatalokat. Csak azokat vettük fel, akik előképzettséggel rendelkeztek. Szeptemberben harminckét, tizenhárom éves gyerekkel elindul az osztály, természetesen számukra kollégiumi ellátást is biztosítunk. Hozzájuk csatlakoznak azok, akik nem választották a pallagi intézményt, ugyanis egyes hírekkel ellentétben a bentlakás nem kötelező, a debreceni gyerekek ugyanúgy az akadémiához tartozhatnak, még akkor is, ha más iskolába járnak" – nyilatkozta az oldalnak Vadicska Zsolt, a DVSC korábbi játékosa, aki most az utánpótlás technikai vezetőjeként dolgozik a klubnál.

A kollégium mögötti pályán kívül Pallagon, a buszfordulónál lévő hatalmas területen kilenc füves, egy műfüves nagypálya, valamint három kisméretű műfüves pálya építését tervezik, a kiszolgáló épületek (öltözők, orvosi szoba, konditerem) mellett. Ide nemcsak edzeni járnak majd a DVSC utánpótláscsapatai, hanem a mérkőzéseket is itt rendezik, így egy lelátó is helyet kap a komplexumban. Valamennyi játéktér FIFA-szabvány méretű lesz, de ezek a munkálatok csak jövő tavasszal kezdődhetnek meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik