DAC: „Az egész stadionban zeng majd a magyar himnusz”

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 11:08
null
A DAC legutóbb 3–1-re kikapott a Slovan vendégeként, Vidáék a Zsolna elleni győzelemmel kárpótolhatnák a dunaszerdahelyi szurkolókat (Fotó: dac.sk)
Az előző két bajnoki mérkőzésen összesen egy pontot szerzett a szlovák élvonalban a DAC labdarúgócsapata, amely szombaton a 2. helyezett zsolnaiakat fogadja – a magyar himnusz eléneklése után.

 

Egy döntetlen és egy vereség a DAC eddigi mérlege a Fortuna Liga rájátszásában, és már csak a 3. helyen áll a bajnokságban – szombaton a 2. helyezett Zsolnát fogadja a Mol Arenában.

Az „előjátékról” aszlovák politikusok (szomorú, hogy hat magyar nemzetiségűvel egyetemben) gondoskodtak. Egy törvénymódosítással május 15-től betiltották akülföldi himnuszok éneklését Szlovákiában – a Szlovák Nemzeti Párt képviselője, Dusan Tittel mellett a hírek szerint a Ferencváros korábbi játékosa, Tibor Jancula volt a másik kezdeményező –, ha az adott eseményen nincs hivatalos küldöttség. Ez azt jelenti, hogy tilos lenne folytatni adunaszerdahelyi hagyományt, a magyar Himnusz eléneklését a meccsek előtt.

A határozat felháborodást váltott ki a Felvidéken, főleg asárga-kék szurkolók körében. Aláírásgyűjtés kezdődött, hogy ne lépjen érvénybe ahimnuszéneklési tilalom.

„Egy biztos: szombaton aZsolna ellen az egész stadionban zeng majd a magyar himnusz” – mondta érdeklődésünkre Domonkos Roland, a legnagyobb szurkolói csoport vezetője.

Csaknem két hónap elteltével ismét együtt lehet a pályán a csapat magyar hármasa, Vida Kristopher, Kalmár Zsolt és Vida Máté.

„Még március elején szenvedtem térdsérülést, szerencsére nem kellett megműteni. Nagyon várom, hogy játsszak. Remélem, fantasztikus közönségünk segítségével besöpörjük a három pontot, győzni kell a Zsolna ellen!” – nyilatkozta lapunknak Vida Kristopher, aki nyolc bajnoki góljával csapata legeredményesebb játékosa. Érdekesség, hogy 1985-ben éppen a Zsolna ellen szerezte meg története első gólját, illetve győzelmét az (akkor még csehszlovák) első osztályban a DAC.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
15.30:
DAC Dunaszerdahely–Zilina
DAC: Csóka Dániel, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher, Vida Máté


FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS

Az élcsoport 2 forduló után: 1. Slovan 64 pont, 2. Zilina 48, 3. DAC 45

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik