Csizmadia Csaba: Nem minden a pénz

Vágólapra másolva!
2011.06.28. 15:12
null
Csizmadia jól érzi magát a Fradinál (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A Ferencváros csütörtökön már tétmérkőzést játszik az Európa-liga selejtezőjében, de a zöld-fehérek kerete még átalakulóban van. Nem is meglepő, hogy Prukner László vezetőedző fejében egyelőre sok a kérdőjel a kezdőcsapattal kapcsolatban. Az viszont már eldőlt, hogy Csizmadia Csaba nem távozik az Üllői útról – a védő elmondta, a jelentős fizetéscsökkentés sem vette el a kedvét a folytatástól.

Mint ismert, Csizmadia Csaba meghosszabbította a szerződését a Ferencvárossal. Az erdélyi születésű védő elmondta, annak ellenére marad, hogy kevesebbet keres majd a zöld-fehéreknél, mint korábban.

„Nem minden a pénz – mondta a Nemzeti Sportnak Csizmadia. – Amikor azt nyilatkoztam korábban, hogy szeretnék megbecsült fradistává válni, aki valóban a klubhoz tartozik, nem üres patronokat durrogtattam. Valóban jelentősen csökkent a fizetésem, de ha ez az ára, hogy rend legyen a klubban, hogy a vezetők elmondásuk szerint is be tudják tartani mindazt, amit ígértek, vállalni kell az áldozatot."

„Imádok itt játszani, a szurkolók, azt hiszem, szeretnek, legalábbis erre utalt az is, ahogy a Dunaszerdahely elleni edzőmeccsen kérleltek, hogy maradjak. Nagyszerű közösség a miénk, amelyet nem szívesen hagytam volna el. Gondolkodási időt természetesen kértem, az ember végigskálázza, mi lehet az oka, hogy le akarnak csípni a pénzéből, ám eszemben sem volt eligazolni. És nem azért, mert nem volt hová. Magyar ajánlat mellett két külföldi lehetőséget is kínált a menedzserem, az egyiket csak alá kellett volna írnom, nagyjából annyit kaphattam volna, mint amennyi az eredeti Üllői úti szerződésemben állt, mégis maradtam, mert hangsúlyozom, nem minden a pénz."

Prukner Lászlónak, a Ferencváros szakmai igazgatójának fejében egyelőre nem állt össze az ideális kezdő tizenegy az Ulisses elleni csütörtöki Európa-liga-selejtezőre.

„Hét-nyolc ember már megvan, de minden csapatrészben akad még kérdőjel – mondta Prukner a Nemzeti Sportnak. – Akik mindvégig velünk dolgoztak, tudom, milyen állapotban vannak, az időközben érkezetteknél viszont, akik a szabadságukról estek be, vegyes a kép."

A szakvezető Rósa Dénes kéztörését, Tóth Bence hasfalhúzódását és Lisztes Krisztián részleges combizomszakadását említette a gondok között (Héctor Moralest megegyezés hiányában nem nevezhették határidőre).

„Mindezek ellenére pozitívan állok a mérkőzéshez, még úgy is, hogy zsákbamacska, amolyan vakrepülés a meccs, de a lelkesedésünk és a fegyelmezett futball sok mindenre elég lehet. És azért hozzátehetem, a két előkészületi találkozón nem is játszottunk rosszul."

A Fradival kapcsolatos hír továbbá, hogy az ftcnews információja szerint Andrezinho egyelőre nem fogadta el a klub kevesebb fizetést kínáló szerződésajánlatát. Bár még nincs megegyezés a vezetőség és a játékos között, a tárgyalások nem fejeződtek be. A játékos a délután folyamán hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy marad.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szrdjan Sztanics sem fogadta el a fizetéscsökkentést, és távozóban van.

FERENCVÁROS
Érkezett: Oláh Lóránt (Kaposvár, kölcsönbe), Lisztes Krisztián (Vasas), Fitos László (Szolnoki MÁV FC, kölcsönből vissza), Kulcsár Dávid (Vasas, kölcsönből vissza), Grúz Tamás (Kaposvári Rákóczi FC), Alekszandar Jovanovics (szerb, Hajduk Kula – Szerbia), Mark Otten (holland, NEC – Hollandia), Milos Vidovics (szerb, FK Olimpik Sarajevo – Bosznia-Hercegovina), Felipe Félix (brazil, Leixoes – Portugália)
Távozott: Dragóner Attila (visszavonult), André Schembri (máltai, Lengyelország?, Olaszország?), Justin Haber (máltai, Kerkira? – Görögország, Portugália?), Marek Heinz (cseh, Sigma Olomouc – Csehország), Kulcsár Dávid (Vasas, végleg), Szrdjan Sztanics (szerb, ?)
Akivel tárgyalnak: Ambrusics Róbert (szabadon igazolható), Lázok János (Vasas), Tímár Krisztián (Plymouth Argyle – Anglia), Alison (brazil, klub nélkül), Somália (brazil, Botafogo – Brazília)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik