Búcsú a Honvédtól; biztosan lesz ünneplő angol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.08. 23:29
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Amiről lapunk már korábban is írt, hétfőn ténnyé lett: új tulajdonosa van a Bp. Honvéd labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak. Az eddigi tulajdonos, George F. Hemingway 13 esztendő után int búcsút Kispestnek; ez idő alatt a csapat egy bajnoki címet és két Magyar Kupa-diadalt könyvelhetett el. Az új tulajdonos a Metalcom-csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. Összeállításunkban felidézzük a szurkolók körében ellentmondásos megítélésű Hemingway egy-két emlékezetes „aranyköpését”, és megkérdeztünk néhány Honvéd-legendát is arról, mit szól a változáshoz.
Amiről lapunk már korábban is írt, hétfőn ténnyé lett: új tulajdonosa van a Bp. Honvéd labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságnak.
Az eddigi tulajdonos, George F. Hemingway 13 esztendő után int búcsút Kispestnek; ez idő alatt a csapat egy bajnoki címet és két Magyar Kupa-diadalt könyvelhetett el. Az új tulajdonos a Metalcom-csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. Összeállításunkban felidézzük a szurkolók körében ellentmondásos megítélésű Hemingway egy-két emlékezetes „aranyköpését”, és megkérdeztünk néhány Honvéd-legendát is arról, mit szól a változáshoz.

Karnyújtásnyira van a bajnoki címtől a Slovan Bratislava labdarúgócsapata. A szlovák együttesben alapember a magyar válogatott Holman Dávid, aki ugyan volt már bajnoki aranyérmes a lengyel Lech Poznan légiósaként, de úgy érzi, ahhoz a sikerhez nem igazán volt köze, a mostani eredményhez viszont érdemben hozzá tudott tenni. A Fortuna Liga megnyerése mellett még egy fontos céljuk van a pozsonyiaknak, nevezetesen a veretlenségük megőrzése, hasonló bravúrra ugyanis még nem volt képes a klub. Holman arról is beszélt, mire számít a válogatott következő Eb-selejtezőin.

Győztes hadvezérként szállhatott le a zágrábi buszról hétfő délután Märcz Tamás, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A pólósok nagyszerű játékkal aranyérmesek lettek az Európa-kupában, s noha nyilvánvalóan nem ez a sportágban a legrangosabb esemény, a Mladost uszodában mégis a pólós világ krémjét sikerült megelőzni. Hogy mi volt a diadal szakmai háttere, és miként sikerült megoldani, hogy a center Hárai Balázs sérülés miatt mindössze egy meccsen szállhatott vízbe, arról is beszélt lapunknak a kapitány.

Régi ismerős tér vissza a hétvégi női kosárlabda final four tornára Sopronba. Az USK Praha együttesének tagja ugyanis Teja Oblak is, aki az előző idényben még a Szekszárd együttesét erősítette. A szlovén válogatott hátvédje elmondta, remekül érezte magát a csapatnál, és kellemesnek találta a kisvárosi életet is, ám a cseh fővárosból olyan ajánlat érkezett, amelyre nem lehetett nemet mondania. A váltás azért is előrelépés számára, mert az USK 2005 óta folyamatosan szereplője a női Euroligának. Hogy mire számít Oblak a soproni végjátékban, elolvashatják cikkünkben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik