Bp. Honvéd: elmagyarázta a fradistás Facebook-posztot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 08:28
A világhálón kisebbfajta vihart kavart az FTC–Honvéd (2–1) Magyar Kupa-meccs után közzétett Facebook-posztjával a kispestiek nigériai játékosa, George Ikenne-King, aki a Nemzeti Sportnak elmondta, félreértelmezték a bejegyzését.

„Befejezetlen ügy! Maradjatok velünk!” – George Ikenne-King, a Budapest Honvéd 25 esztendős nigériai jobb oldali védője ezekkel a szavakkal üzent a közösségi oldalán a múlt hét szombati, Ferencváros elleni (1–2) Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzése után – de kinek is?George Ikenne-King, a Budapest Honvéd 25 esztendős nigériai jobb oldali védője ezekkel a szavakkal üzent a közösségi oldalán a múlt hét szombati, Ferencváros elleni (1–2) Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzése után – de kinek is?

A poszt kapcsán megjelent találgatások alapján valóban Marco Djuricinnek, a zöld-fehérek csatárának üzent, akivel az 53. percben összeszólalkozott?

Vagy a párharc kimenetelére célzott?

„Kemény, harcias meccset játszottunk a Ferencvárossal, ment az adok-kapok – kezdte a magyarázatot a Nemzeti Sportnak George Ikenne-King. – Ami viszont a pályán történik, az ott is marad. Marco Djuricin próbált megrúgni, mondtam neki, hogy ez nem volt szimpatikus. Az üzenetemet félreértették, vagy félremagyarázták, ugyanis arra utaltam, hogy a párharc nincs lefutva. Az első csatát elvesztettük, de a háborút nem. Hiszünk benne, hogy továbbjuthatunk.”

Minden bizonnyal az afrikai játékos segítségével – a kispesti futballista mindössze öt alkalommal kezdett az ősszel, a Ferencvároshoz igazoló Botka Endre távozásával azonban változhat a helyzete.

„Az őszi szezonban kevesebbszer kaptam lehetőséget, ám Botka Endre búcsújával valóban adódhat esély rá, hogy folyamatosan szerepeljek. Szerintem a volt csapattársam sokkal jobban festett piros-feketében, de meghozta döntését, amelyet mindenkinek tiszteletben kell tartania – fogalmazott a védő volt társával kapcsolatban, majd a tavaszi szezonra is kitért. – Ki akarunk jutni a nemzetközi porondra, ezért nemcsak a kupában, a bajnokságban is sorra kell megnyernünk a meccseket. Az MTK már sokszor megtréfált bennünket, de ezt szombaton nem engedhetjük meg, azaz már az első tavaszi bajnokin sem hibázhatunk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik