Bozsik-program: 900-an vettek részt a telki tanévnyitón

Vágólapra másolva!
2019.10.01. 10:45
null
Bozsik-tanévnyitó Telkiben (Fotó: mlsz.hu)
Csaknem 900 gyerek és fiatal nyitotta meg a Bozsik-tanévet hétvégén Telkiben. A programban 150 ezren vesznek részt. Díjazták a projektben résztvevő pedagógusokat is. A fesztiválra az UEFA és a FIFA képviselője is ellátogatott – írja beszámolójában a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja, az mlsz.hu.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a szokásokhoz híven szombaton megtartotta az OTP Bank Bozsik-program tanévnyitó fesztiválját az MLSZ Edzőcentrumban, a Globall Football Parkban.

A gyerekeket kiváló futballidő fogadta az egész napos rendezvényen, ahol az 5-6 éves óvodás, valamint az általános iskola 1-4. osztályos kisfiúk és kislányok Grassroots Fesztiválon vettek részt; míg a nagyobbak tornarendszerben mérték össze tudásukat – a középiskolások az idén is megrendezett Fair Play Cup kereteiben.

Az esemény idén is egybeesett az UEFA Grassroots Héttel, amelyet minden évben az amatőr futball népszerűsítésére szervez az európai szövetség. Az MLSZ az idén is csatlakozott a nemzetközi rendezvénysorozathoz.

Grassroots hét „Foci az Iskolákban” Fesztivállal

Élményfutball kicsiknek és nagyoknak – erről szól a Grassroots fogalma. Az amatőr labdarúgás ágazatán belül pedig új, iskolai programot indít az UEFA 2020-tól. Ezt mutatta be a napokban Ljubljanában az európai szövetség, magyar gyerekek részvételével.

A megnyitó ünnepségen részt vett Nyilasi Tibor, hetvenszeres válogatott labdarúgó, az MLSZ elnökségi tagja, felszólalt Kovács Szilveszter Grassroots-igazgató is. A rendezvényt megtisztelte Jorge Diaz, a FIFA grassroots managere és Olivier Doglia UEFA Development manager is, akik szintén szóltak a megjelentekhez.

2019-es Bozsik-program tanévindító

Éppen tíz évvel ezelőtt jártam Magyarországon és ugyanitt, Telkiben találkoztam a helyi Grassroots-programmal. A FIFA biztosított technikai segítséget és most nagyon jó látni, mennyit fejlődött a program. A Grassroots lényege, hogy a foci pozitív élmény legyen a gyerekeknek, a szülőknek, a játékosoknak, az edzőknek, a játékvezetőknek, egyszóval mindenkinek, aki részt vesz benne – és ez megvalósul Magyarországon – nyilatkozta Jorge Diaz, aki elmondta, Magyarország remek példa a többi tagország számára.

„Megfelelő struktúrában dolgoznak jó szakemberek, kiváló filozófiát követve. Ez összhangban van a FIFA gondolkodásával, miszerint a gyerekek élvezzék a játékot a pályán. A FIFA részéről mi is igyekszünk ellátogatni Magyarországra, hogy megmutassuk a többi országnak, mit tanulhatnak az itteni példából. A következő lépés, hogy folytatódjon a fejlődés.”

Olivier Doglia szintén azt erősítette meg, a Grassroots fő üzenete a gyerekeknek, hogy érezzék jól magukat – és ez nálunk, sok-sok játékos bevonásával meg is valósul.

Ez az alapja a jövő futballjának. Végső soron mind ugyanazért a célért dolgozunk.Ebben a korban a legfontosabb visszajelzés számunkra a gyerekek arcán látható öröm, amelyet az önfeledt játék közben láthatnak a szülők és az edzők, nevelők. Ehhez persze a játék öröme mellett jó edzőkre is szükség van, hogy a gyerekek a megfelelő technikai képzésben is részesüljenek fogalmazott az UEFA menedzsere.

A fesztiválon2012-óta díjazzák óvodapedagógusokat, pedagógusokat, edzőket is.

További részletek itt olvashatók!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik