Benczés Miklós: Nem szabad elfelejteni, tizennyolc pontunk van

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.09. 12:36
null
Benczés Miklós (balra) a Paks elleni mérkőzést megelőzően még jókedvűnek tűnt (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I 17. fordulója után utoljára értékelhetett a meccset követő sajtótájékoztatón a Puskás Akadémia vezetőedzőjeként az azóta menesztett Benczés Miklós – lássuk a búcsúszavakat, illetve a többi edzői értékelést.

 

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC 1–1

BENCZÉS MIKLÓS, a Puskás Akadémia vezetőedzője*

– Megszakadt a csapat hazai győzelmi sorozata, de legalább nem szenvedtek vereséget.
– Különleges mérkőzést játszottunk, ellentétes félidőkkel. Az első játékrészben a Paks jobban futballozott, mi próbáltuk letámadni, több-kevesebb sikerrel. A szünetet követően szinte végig az ellenfél térfelén tartózkodtunk, és sok helyzetet alakítottunk ki. A Paks egy kicsit mumus nekünk, de végül pontot mentettünk, s ezt megérdemeltük. Nem szabad elfelejteni, tizennyolc pontunk van, és ha a következő fordulóban nyerünk, egy ponttal többel fordulunk tavaszra, mint ez előző idényben.

– Mi volt az, ami kevésbé működött ezúttal, mint a korábbi bajnokikon?
– Az első játékrészben vállalkozóbb volt a Paks, nekünk ebben az időszakban nagyon sok eladott labdánk volt, márpedig így nehéz építkezni.

– Azért a játékosok küzdőszellemére, akaratára lehet építeni...
Akár az előző heti, kisvárdai meccsünket nézem, akár a mostanit, sajnos mindkétszer egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfelünknek, és ez soknak bizonyult.

*A sajtótájékoztató után a Puskás Akadémia menesztette Benczés Miklóst, a csapat irányítását ideiglenesen Komjáti András vette át.

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője

– Nagyon közel jártak a bravúrhoz, végül azonban meg kellett elégedniük az egy ponttal.
– Végig kézben tartottuk a mérkőzést, az első játékrészben számtalan helyzetet alakítottunk ki, megszereztük a vezetést, és volt lehetőségünk, hogy eldöntsük a meccset. Jól futballoztak a srácok, ezért minden dicséretet megérdemelnek.

– Nekünk túlzottan szigorú ítéletnek tűnt Báló Tamás kiállítása. Ön miként látta a kispadról?
– Nem nekem kell a kispadról megítélnem az esetet, ugyanakkor ha úgy látják, a játékvezető nem jól döntött, azt meg kell írni...

– A mérkőzés előtt azt mondta, vissza kellene találni arra az útra, amelyiken korábban járt a Paks. Mit gondol, tett egy lépést a csapata?
– Mindenben az ellenfelünk fölé nőttünk, hetven percig minden szempontból rendben volt a játékunk.

DVSC–HONVÉD 2–0

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője

– Újra nyert a DVSC, méghozzá jó játékkal. Okkal lehet elégedett.
– Nagyon büszke vagyok a csapatra, amelyben sok fiatal kapott lehetőséget. Okosan futballoztak a srácok, több helyzetünk volt, mint a Honvédnak.

– Tőzsér Dániel hiányában Bódi Ádám szervezte a játékot. Tudatosan bízta ezt a feladatot a jobb oldalon futballozó labdarúgóra?
– Többen is kaptak ilyen szerepet, köztük van Bódi Ádám, aki ezúttal valóban remekül játszott

– Várható volt, hogy szünet után aktívabb lesz a Honvéd, ám a DVSC nem szorult be a kapuja elé. Ezt kérte a játékosaitól?
– Nem akartuk feladni a támadások lehetőségét, s a védekezésből támadásba való átmenetet jól is oldottuk meg.

SUPKA ATTILA, a Bp. Honvéd vezetőedzője

– Az eredmény vagy a játék miatt csalódott?

– Nem arra számítottunk, amit a mérkőzéstől kaptunk. Egyenrangú ellenfele voltunk a DVSC-nek, voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Az a gond, hogy hetek óta kimaradnak a helyzeteink.

– Mi lehet ennek az oka?
– Sajnos a kapu előtt rossz döntéseket hozunk. Ezúttal a sérült Danilo is nagyon hiányzott, az ő sebességére, dinamikájára nagy szükségünk lett volna,

– Egy szöglet és egy szabadrúgás után kaptak gólt...
– Pedig felkészültünk rá. Azt is tudtuk, hogy Bódi Ádám milyen veszélyes, és kértem, hogy a kaputól minél távolabb szabálytalankodjunk. Nem sikerült...

MTK–HALADÁS 4–0

FECZKÓ TAMÁS, az MTK vezetőedzője

– Biztosan nyerték meg a mérkőzést.

– Igen. A jó csapat ismérve, hogy amikor nehéz helyzetbe kerül, megmutatja az igazi arcát. Sok helyzetet alakítottunk ki, s lényegesen jobb százalékkal használtuk ki őket, mint az elmúlt néhány hétben. Ritkán mondok ilyet nyilvánosság előtt, de rendkívül büszke vagyok a srácokra.

– Mi történt Kanta Józseffel, akit a kezdők közé nevezett, mégsem lépett pályára? A középpályás helyett Vogyicska Bálint kapott lehetőséget.
– A bemelegítés utolsó lövésénél „érezte” a combját, ezért nem vállalta a játékot. De nemcsak rá, hanem a szerdai edzésen megsérülő Pintér Ádámra és Vass Patrikra sem számíthattam. Ilyen körülmények között is nagybetűs csapatként működtünk.

– Ráadásul nyolc saját nevelésű játékossal kezdtek, ez vélhetően külön öröm.
– Persze, nem is kérdés. Hosszú távon is sokat jelenthet a klubnak, hogy ennyi saját nevelésű futballista szerepel.

HORVÁTH FERENC, a Haladás vezetőedzője

– Érthetően csalódott.

– Nagyon nehéz szakmailag értékelni a meccset. Kimentünk, hamar kaptunk egy gólt, pedig le voltak osztva az emberek. A második félidőben ugyanezt eljátszottuk... A harmadik gólt meg láthatták – minden gólunk demoralizáló volt. Kinyírtuk magunkat! Feleslegesen beszélünk játékrendszerről meg akaratról, kicsináltuk magunkat.

– Hogyan lábalhatnak ki az egyre mélyebb gödörből? Ötpontos hátránnyal követik a még benn maradó helyen lévő, a Kisvárdával egy egyes döntetlent játszó Diósgyőrt.
– Nem tudom... Még a meccs hatása alatt vagyok. Biztosan kitalálunk valamit, nincs más választási lehetőségünk.

– Került már ennyire nehéz helyzetbe edzői pályafutása során? A kilenc bajnokin megszerzett négy pont vérszegény teljesítmény.
– Nem, még sohasem...

DVTK–KISVÁRDA 1–1

FERNANDO FERNÁNDEZ, a DVTK vezetőedzője

– Változatos mérkőzés volt, miért nem sikerült nyerniük?

– Talán mert a Kisvárda pontosabban futballozott, pedig jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan megszereztük a vezetést. S bár az ellenfél még az első félidőben egyenlített, emberelőnyben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Sajnos egyiket sem értékesítettük.

– Négy meccs óta veretlen a Diósgyőr, de ez az egy pont mire lehet elég?
– A három pont lenne a legjobb, viszont jó úton járunk, igaz, ha azt nézzük, hogy előző héten Szombathelyen és most is többet érdemeltünk volna, akkor talán előrébb járnánk. Ezen a mérkőzésen volt húsz kapura lövésünk, tizenkét szögletünk, ám az ellenfél kapusának eszén nem jártunk túl.

– Lehetett volna nagyobb kreativitást is a támadásokba vinni?
– A játék összképéhez hozzátartozik a Kisvárda is, vagyis emberhátrányban visszahúzódott, szűkítette a területet, s ezt jól tette. Játékosaimban megvan a kreativitás, mint mondtam, rengeteg helyzetünk volt. Majd legközelebb sikerrel járunk.

DAJKA LÁSZLÓ, a Kisvárda vezetőedzője

– Mire elegendő ez az egy pont?
– Pontosan annyira, amennyit ér. Az első félidőben voltak jó időszakaink, olykor magabiztosan futballoztunk, sőt emberhátrányban is volt két hatalmas helyzetünk a találkozó hajrájában.

– A hajrában említett két helyzetet hozta szóba: miért húzódtak annyira vissza a kapujuk elé, s adták így fel a támadások lehetőségét?
– A második félidőben azért volt öt-nyolc perc, amikor bátrabban futballoztunk, tehát az ellenfél játékosai eggyel többen voltak a pályán, ránk erőltették az akaratunkat, nekünk pedig nem maradt más, mint a terület szűkítése. Védőink ezt nagyszerűen meg is oldották, remekül hatástalanították a diósgyőri akciókat, ha pedig ők sem segítettek, ott volt Felipe a kapuban, aki mindent védett.

– Az első félidőben látott lendületes és ötletes játékot miért nem lehet emberhátrányban is folytatni?
– Felvettük a kesztyűt az ellenféllel, igaz, a második félidőben valóban visszafogottabban futballoztunk, de ki tudja, hogyan alakul az eredmény, ha teljes létszámban fejezzük be a mérkőzést. Bízom benne, hogy a játékvezető jól döntött a kiállításnál, de azért kíváncsian várom a televíziós ismétlést.

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK

Kuttor: Az ilyen légkörű meccseket még szoknunk kell – FTC–MEZŐKÖVESD 3–2

Nikolics: Azt kaptuk az Újpest ellen, amit érdemeltünk – ÚJPEST–MOL VIDI 2–0

NB I, 2018–2019, 17. FORDULÓ
DECEMBER 8., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
DVSC–Honvéd 2–0
Debrecen,
Nagyerdei Stadion
Erdős József
1828
Ferencváros–Mezőkövesd 3–2 Budapest,
Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7054
Puskás Akadémia–Paks 1–1
Felcsút,
Pancho Aréna
Bognár Tamás
527
DVTK–Kisvárda 1–1
Miskolc,
DVTK Stadion
Berke Balázs
2513
MTK–Haladás 4–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
500
Újpest–Mol Vidi 2–0Budapest,
Szusza Ferenc Stadion
Farkas Ádám
1675
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 17 12 3 2 35–13 +22 39
2. Mol Vidi FC 17 9 4 4 28–15 +13 31
3. Budapest Honvéd 17 8 4 5 19–13 +6 28
4. MTK Budapest 17 8 3 6 27–24 +3 27
5. Újpest FC 17 7 6 4 19–12 +7 27
6. Debreceni VSC 17 7 6 4 23–19 +4 27
7. Mezőkövesd Zsóry FC 17 6 6 5 25–21 +4 24
8. Paksi FC 17 5 7 5 21–23 –2 22
9. Puskás Akadémia FC 17 5 3 9 19–24 –5 18
10. Diósgyőri VTK 17 3 5 9 16–28 –12 14
11. Kisvárda 17 3 4 10 15–35 –20 13
12. Szombathelyi Haladás 17 2 3 12 13–33 –20 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik