Belépni tilos!; tízezrek skandálták Gulácsi nevét

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 23:13
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Vészhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt a kormány, a döntés alapvetően befolyásolja a hazai sportéletet is. Mivel a beltéren a 100 főnél, kültéren pedig az 500 főnél népesebb rendezvényeket betiltották, teljesen felborult a tervezett sportnaptár. Számos eseményt el kell halasztani, másokat csak zárt kapuk mögött rendezhetnek meg. Összeállításunkból kiderül, mi lesz a sorsa két nagyon várt, jövő hétre kiírt világeseménynek, a birkózók európai olimpiai kvalifikációs viadalának és a győri női kézilabda olimpiai selejtezőnek is.
Vészhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt a kormány
, a döntés alapvetően befolyásolja a hazai sportéletet is. Mivel a beltéren a 100 főnél, kültéren pedig az 500 főnél népesebb rendezvényeket betiltották, teljesen felborult a tervezett sportnaptár. Számos eseményt el kell halasztani, másokat csak zárt kapuk mögött rendezhetnek meg. Összeállításunkból kiderül, mi lesz a sorsa két nagyon várt, jövő hétre kiírt világeseménynek, a birkózók európai olimpiai kvalifikációs viadalának és a győri női kézilabda olimpiai selejtezőnek is.

Munkatársaink a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt Lipcse belvárosában sétálgatva azt tapasztalták, hogy több vendéglátóegységet megszálltak a Spurs-mezben ücsörgő drukkerek, akik készségesen vállalták, hogy kifeszítik sáljukat lapunk fotósának kedvéért, ám néhányan hozzátették: nem árt, ha tudjuk, ők valójában németek. Amikor visszakérdeztünk, hogy akkor mégis miért az angol csapatért szorítanak, hamar érkezett a válasz: „No Red Bull!” Riportunkból kiderül az ellenszenv oka, no meg az is, milyen visszhangja volt a továbbjutásnak és Gulácsi Péter remek teljesítményének.

Mély részvét mellett eltemették a 92 éves korában elhunyt olimpiai bajnok úszót, Székely Évát. A Farkasréti temetőben megrendezett búcsúztatáson a magyar sport számtalan kiválósága jelent meg, a család nevében leánya, Gyarmati Andrea mondott érzelmes búcsúztatót. Hogy mi mindenről beszélt az olimpiai ezüstérmes egykori úszó, kiderül beszámolónkból, képes összeállításunkból pedig megtudhatják, hogy – mások mellett – kik vettek részt a gyászszertartáson.

A pénteken elhunyt hokilegenda, Henri Richard pályafutása előtt tisztelgünk Amerika-mellékletünkben. A montreali Richard tizenegyszer nyerte meg a Stanley-kupát. Ez a szám önmagában is döbbenetes (a csapatok örökranglistáján második Toronto Maple Leafsnek összesen van 13 bajnoki címe!), hát még ha hozzátesszük, hogy ezzel nemcsak ő minden idők legeredményesebb NHL-játékosa, hanem holtversenyben Amerikáé is, már ami a major sportokat illeti: rajta kívül egyedül az NBA-legenda Bill Russell tud ugyanennyi bajnoki címet felmutatni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik