Bajzát: segíteni tudok az élvonalban maradásban!

Vágólapra másolva!
2010.01.20. 10:22
null
<p>Bajzát Győrben, ha lehetőséget kapott, nem maradt adós a gólokkal. A DVTK-t benntartaná a tavasszal </p><p>(Fotó: M. Németh Péter, archív)</p>
H&eacute;tfő este meg&eacute;rkezett Miskolcra, kedden pedig m&aacute;r a DVTK-val edzett Bajz&aacute;t P&eacute;ter. A Győri ETO FC &aacute;ltal f&eacute;l &eacute;vre k&ouml;lcs&ouml;nadott t&aacute;mad&oacute; szerd&aacute;n v&aacute;rhat&oacute;an al&aacute;&iacute;rja a szerződ&eacute;s&eacute;t, &eacute;s ha rajta m&uacute;lik, a bennmarad&aacute;s kiharcol&aacute;sa ut&aacute;n is a di&oacute;sgyőrieket erős&iacute;ti.

„A hétfő éjszakát Zámbó Bencével és Zoran Supiccsal már egy miskolci hotelben töltöttem, a kedd délelőtti gyakorlás előtt bemutattak bennünket a játékosoknak, aztán már mentünk is edzeni. Konditeremben kezdtünk, azt követően a műfüvön előkerült a labda is, szóval minden úgy zajlott, ahogyan ilyenkor szokott. A győri játékostársaimtól nem volt időm elköszönni, hiszen amikor a stadionban jártam, nem volt edzésük" – mondta a Nemzeti Sportnak Bajzát Péter, aki azért hamarosan találkozhat ETO-s társaival.

„Ha előbb nem, a tavaszi idény negyedik fordulójában úgyis találkozunk itt, a DVTK pályáján. Azt ne is kérdezze, hány gólt szeretnék a tavasszal szerezni: a gólokat sohasem tervezem, de reményeim szerint segíteni tudom a Diósgyőrt az élvonalban maradásban."

Az őszt címvédő gólkirályként gyakorlatilag játéklehetőség nélkül záró Bajzát a 2008–2009-es szezonban kétszer is duplázott a DVTK ellen, ráadásul a diósgyőri 3–2-es találkozón a 87. percben, lesgyanús helyzetből szerezte meg a három pontot eldöntő találatot, majd ujját a szája elé emelve csendre intette a hazai szimpatizánsokat. Kézenfekvő a kérdés: ilyen előzmény után milyen szurkolói fogadtatásra számít?

„Bármelyik magyar csapathoz igazolok, drukkerei között sokan vannak, akik nem szimpatizálnak velem – felelte őszintén Bajzát Péter. – Úgy vélem, ha Diósgyőrben a nézők látják, hogy mindent megteszek a csapatért, elfogadnak, és nem a múlttal foglalkoznak. Szerdán várhatóan aláírjuk a szerződést, és bár kétezer-tizenegyig az ETO alkalmazottja vagyok, volna kedvem hozzá, hogy jól sikerült tavasz után a következő szezonban is a DVTK-ban futballozzak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik