Újpest: a 65 éves Tóth Andrást ünnepelték a lila-fehérek

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 16:04
null
Tóth András 65. születésnapját ünnepelték (Fotó: UTE Baráti Kör)
A hatvanöt éves újpesti kitűnőségről, Tóth Andrásról nem feledkeztek meg, akik a szívükbe zárták.

 

Igencsak illusztris társaság gyűlt össze a lila-fehérbe öltöztetett fóti Károlyi-kastély éttermében: Borbély László, Dunai II Antal, Sarlós András, Szigeti Károly és Zámbó Sándor képviselte a múlt, Balajcza Szabolcs, Nagy Gábor, Vadász Viktor pedig Nebojsa Vignjevics vezetőedző és Kovács Zoltán sportigazgató kíséretében a jelen újpesti futballját.

Az ünnepélyes tortavágás (Fotó: UTE Baráti Kör)
Az ünnepélyes tortavágás (Fotó: UTE Baráti Kör)

De nem csupán labdarúgók voltak jelen a nagy múltú klub képviseletében, hanem Őze István, az UTE elnöke, Ancsin János, a korábbi kiváló újpesti jégkorongozó és felesége, Ildikó, a lila-fehérek volt röplabdázója és jelenlegi szakosztályvezetője.

Rajtuk kívül tiszteletét tette az UTE Baráti Kör által szervezett eseményen Wintermantel Zsolt, a kerület polgármestere és Vastagh Pál volt igazságügyi miniszter is. Nagyjából ötvenen várakoztak, hogy aztán betoppanjon az ünnepelt, az elmúlt héten hatvanötödik születésnapját ünneplő Tóth András is, aki feleségével és két lányával érkezett. Az Újpesti Dózsa korábbi tizenhétszeres válogatott, az 1978-as vb-n is részt vevő, kilencszeres bajnok és háromszoros kupagyőztes labdarúgója meghatottan hallgatta végig az UTE Baráti Kör elnökének, Borsche Gábornak, majd tiszteletbeli elnökének, Somos Andrásnak a szavait.

„Azok után, hogy a baráti kör májusban Göröcs Titinek, júniusban pedig Szentmihályi Antalnak szervezett már ünnepséget hetvenötödik születésnapjuk alkalmából, bíztam benne, hogy rólam sem feledkeznek el – mondta az ünnepelt. – Mindenesetre nagyon szép gesztus ez tőlük, hogy rendre megemlékeznek az Újpest korábbi játékosairól, amiből tudtommal immár hagyomány lesz. Nagyon kellemes meglepetés, hogy ilyen sokan eljöttek, nagyon jó érzés, ha valakinek ennyi barátja van.”

Tóth András jelenleg a Szusza Ferenc Stadion létesítményvezetője, és esze ágában sincs felhagyni munkájával.

„Ugyan elértem már a nyugdíjkorhatárt, a munkámat, a futballt szeretem, nagyon hiányozna, ha abba kellene hagynom. Úgyhogy ameddig bírom, addig dolgozom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik