Átigazolások: a DVTK és az FTC is részt vett a londoni játékosbörzén

Vágólapra másolva!
2012.12.15. 15:05
December 13-án és 14-én a londoni Emirates Stadionban rendezték a Wyscout fórumot, melynek keretében több mint 120 klub képviselői találkoztak a legnevesebb játékosügynökségekkel. Magyarországról négy csapat, a Diósgyőr, a Ferencváros, az MTK és a Videoton képviseltette magát.

A kétnapos esemény lehetőséget teremtett a szakmai vezetők, játékosmegfigyelők és ügynökök találkozására, melyek során a felek megosztották egymással tapasztalataikat, jövőbeni üzletekről tárgyalhattak, kapcsolatokat építettek.

A klubok részéről szinte a teljes Premier League képviseltette magát, olyan csapatokkal az élen, mint a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, de részt vett a kétnapos eseményen többek között az argentin Boca Juniors, az olasz Juventus, a portugál Benfica és a német Borussia Dortmund képviselője, ahogy az új piacokról érkező Arab Emírségek, Grúzia és Törökország vezető klubjainak vezetői is.

A fórum szervezője a Wyscout olasz székhelyű cég, amely piacvezető a játékosok statisztikai és videoelemzését végző rendszereket értékesítő cégek között.

A Wyscout több mint 200 000 játékos elemzésére ad lehetőséget, nagyban megkönnyítve ezzel a klubok játékosmegfigyelőinek, szakmai stábjának munkáját. A cég egyik alapítójának, Matteo Campodonicnak a fórumon tett bejelentése szerint a jövő évtől bevezetik az úgynevezett „trAnsfer zone” modult, ami egy internet alapú, de zárt adatbázis, amely hatalmas segítséget nyújthat a kluboknak, valamint az ügynököknek a játékosok válogatásában, az átigazolások lebonyolításában, rengeteg időt és pénzt megspórolva a feleknek.

A kétnapos eseményen bemutatták továbbá azokat a szoftvereket és elemző rendszereket, amelyek előrevetítik a labdarúgás jövőbeni fejlődési irányát. Ezen programok hatékonyabbá teszik a klubok szervezeti egységei közötti munkát, elősegítik a játékosmegfigyelői hálózatok kiépítését, valamint a játékosokon elvégzett lehető legrészletesebb elemzések – mérkőzésről mérkőzésre vagy edzésről edzésre – pontos képet adnak a klub összes labdarúgójának állapotáról.

A nagyszabású rendezvényen Magyarországról a fórum hivatalos honlapja szerint a Diósgyőr, a Ferencváros, az MTK és a Videoton vett részt, míg a játékosügynököket Paunoch Péter (Center Sport) képviselte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik