A PAFC edzője együttérez az Újpesttel; Feczkó: Ez nem Pisont csapata volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.01. 12:19
Szombaton rendezték a labdarúgó NB I 23. fordulóját, melyben az Újpest Zalaegerszegen kapott ki a Puskás Akadémiától, a DVTK meglepetésre kiütötte a mérkőzést kilenc emberrel befejező Honvédot, míg a Fehérvár a sereghajtó ellen szerzett három pontot. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy értékeltek a csapatok vezetőedzői.
Nem sokan látták az Újpest és a Puskás Akadémia bajnokiját Zalaegerszegen (Fotó: Meder István)
A FORDULÓ GALÉRIÁJÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Nem sokan látták az Újpest és a Puskás Akadémia bajnokiját Zalaegerszegen (Fotó: Meder István) A FORDULÓ GALÉRIÁJÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

ÚJPEST–PUSKÁS AKADÉMIA 2–3

Nebojsa VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője:
– Furcsa bajnoki volt ez...
– Nehéz ilyenkor bármit is mondani, hiszen megadtuk a meccs alaphangját azzal, hogy ajándékoztunk egy gólt a Puskás Akadémiának. Ilyen jó ellenféllel szemben ekkora hibát nem szabad elkövetni. Ezután hiába játszottunk viszonylag jól és egyenlítettünk, még a szünet előtt hátrányba kerültünk. Gyönyörű gól volt, de számunkra nagyon fájdalmas.

– Hogyan értékeli a második félidőt, mit kért a játékosoktól a szünetben?
– Nem tehetek szemrehányást a futballistáknak, igyekeztek, akartak, próbálkoztak. Többet birtokolták a labdát, persze ez azzal járt, hogy az ellenfélnek nagyon veszélyes kontratámadásai voltak. Sajnos a szabadrúgásból született harmadik felcsúti gól eldöntötte a mérkőzést.

– Hogy érezte magát a kispad előtt?
– Szokatlanok voltak a körülmények, de próbáltam kizárni a külső tényezőket. A csapatra, a játékosokra összpontosítottam, azt akartam, hogy minél jobb állapotban legyenek ezen a mérkőzésen. Nem új ez a szituáció, ami kialakult, és a játékosaink szenvedik meg leginkább azt, ami itt történik.

HORNYÁK Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője:
– Ilyen mérkőzésre számított?

– Szélsőségesek az érzéseim. Nagyon örülök a győzelemnek, a három szerzett gólnak, annak, hogy több remek akciót vezettünk. Viszont több részlet is elkeserít, az egyik legszomorúbb, hogy három játékosunk is megsérült, márpedig ez a közelgő kupamérkőzés előtt egyáltalán nem jó jel.

– Jól gondolom, hogy a másik zavaró tényező a mérkőzés lehangoló légköre?
– Együttérzek az Újpesttel. Sajnálom, hogy ilyen helyzet előfordulhat, nem volt jó így pályára lépni, de megpróbáltunk a mérkőzésre koncentrálni. Nem volt kellemes így játszani.

– Mit terveztek az Újpest ellen, és mi valósult meg belőle?
– Azt tudtuk, hogy az újpestiek bal oldala nagyon erős támadásban, ezért az üresen hagyott területet be lehet futni – erre készültünk, és az első támadásunkból gólt is szereztünk azon az oldalon vezetett akcióból. Ugyanakkor a bal oldalunk sokkal kevesebbet nyújtott a vártnál, ezért kellett ott váltanunk. Azt kértem, hogy a középpályán legyünk egységesek, és mert ez megvalósult, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK 0–4

PISONT István, a Honvéd megbízott edzője:
– Finoman szólva sem sikerült a beugrása...

– Gratulálok a diósgyőrieknek, remekül, taktikusan futballoztak. Mi viszont... Sajnos csak rohantunk előre fejetlenül, ez nagyon nem tetszett. A diósgyőriek zárt védekezését ívelésekkel akartuk megtörni, de ez sem sikerült. Nem irányítottuk a játékot, gyakorlatilag semmi sem valósult meg abból, amit elterveztünk.

– Mit érzett, amikor Amadou Moutari hét méterről nem találta el az üres kaput?
– Döntő gól lehetett volna, sőt a meccs képe alapján egyértelmű fordulópont, hiszen ha betalál az üresen ásító kapuba, másképp alakult volna a meccs. De nem lőtte be, a Diósgyőr gyors játékosaival szemben pedig nem tudtunk mit tenni, ellenfelünk remek kontrákat vezetett. Kisebbfajta anarchia alakult ki a csapatban, két játékos is piros lapot kapott – nagyon nem stimmelt a játékunk.

– A Paks elleni szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen is ön ül a kispadon? Meddig szól a megbízatása?
– Erről még nem lehet semmi biztosat tudni, a klub későbbre ígért tájékoztatást. Tudni kell, hogy a heti programot, az edzések menetét, a meccskeretet, az összeállítást, sőt a cseréket is az olasz stáb vezényelte le. Nem várt helyzetben kellett beugranom, szívesen tettem – nagyon sajnálom a vereséget.

FECZKÓ Tamás, a DVTK vezetőedzője:
– Kiütés lett a vége.

– Óriási fegyvertény, hogy a legjobban védekező csapat ellen négy gólt szereztünk. Játékosaim tudták, hogyan lehet legyőzni a Honvédot. Az első félidőt uraltuk, de a gól hiányzott a játékunkból. A szünetben azt kértük, folytassák, csak így tovább, s meglesz az eredménye. A gólunk utáni hat-nyolc perc nem tetszett, a Honvéd egyenlíthetett volna, de nem tudott, amit mi kihasználtunk. Ez nem Pisont István csapata volt, de bízom benne, hogy a kispestiek legnagyobb királya egyszer vezetőedzőként is irányíthat.

– A DVTK hatodik idegenbeli bajnokiján maradt veretlen – mi lehet az oka a remek szereplésnek Miskolctól távol?
– Amikor a klubhoz kerültem, mondták, hogy az utóbbi években a Diósgyőr „büszkélkedhetett” a leggyengébb idegenbeli mérleggel. Jó úton járunk, de azt is tudjuk, hogy a sorozatok azért vannak, hogy előbb-utóbb megszakadjanak. Azért remélem, hogy inkább utóbb.

– Mit súgott Molnár Gábornak a beállítása előtt?
– Hogy legyen magabiztos, bátran cselezzen, és persze rúgjon gólt, mert akkor lehet, hogy legközelebb a kezdőcsapatba állítom. Stabil középcsapatot szeretnénk kialakítani, ennél messzebbre egyelőre semmiképpen sem tekintenék.

MOL FEHÉRVÁR–KAPOSVÁR 3–0

Joan CARRILLO, a Fehérvár vezetőedzője:
– Ott folytatták, ahol az elmúlt héten a ZTE FC ellen abbahagyták.

– Tetszett, amit az első félidőben láttam. Gyorsan, jó tempóban futballoztunk, és megvolt a kellő fegyelem. A második játékrészben már volt némi egyénieskedés, ez kevésbé tetszett.

– Van némi hiányérzete, amiért nagyon jó első játékrész után a második már kevésbé sikerült?
– Intelligens játékosaink vannak, akik érezték, valamilyen szinten már az első félidőben eldőlt a találkozó. Persze ettől még nem jó, hogy az egyéni játék került előtérbe, és hiányzott az összpontosítás. Szeretném tőlük végig az első félidei teljesítményt látni.

– Kellett a mérkőzésen valamiért is izgulnia?
– Soha nem dőlök hátra, mindig jobbat szeretnék. Pihenni otthon, a családommal vagy a barátaimmal szoktam, azért vagyok a klubnál, hogy fejlesszem a csapatot, fejlesszem a játékosokat.

DISZTL László, a Kaposvár vezetőedzője:
– Ennél rosszabbul nem is kezdhették volna a mérkőzést.

– Sajnos az első húsz perc nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Szinte azonnal gólt kaptunk, majd jött az öngól, és ez felborította a játékunkat.

– Ilyen első játékrész után mit lehet mondani a szünetben?
– Nehéz bármit is... Ahogy látni lehetett, bátrabban futballoztunk, talán egy gólt megérdemeltünk volna. A második negyvenöt perc kiegyenlített játékot hozott, s ez annak is volt köszönhető, hogy a cseréink jól szálltak be a mérkőzésbe.

– Nekünk úgy tűnik, a sorozatos vereségek hatására egyre inkább elmegy a labdarúgók önbizalma.
– Mindig meg kell találni a motivációt. Aki az élvonalban futballozik, élvezze, hogy itt lehet. Történjen bármi, a játékos hívja fel magára a figyelmet, a csapat bizonyítsa, hogy soha, semmilyen körülmények között sem adja fel.

MEZŐKÖVESD–ZTE 1–2

KUTTOR Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője:
– Múlt szombaton fiesztát tartottak a városban, most pedig itt a csalódást jelentő vereség. Gondolom, nem így tervezte...

– Már a mérkőzés előtt mondtam, nagyon nehéz csata vár ránk. A Zalaegerszeg jókor szerezte a góljait, utána nagy erőket kellett mozgósítanunk. Meg is voltak a lehetőségeink a fordításra, de kimaradtak. Nem éreztem körülményesnek csapatom játékát, ez ilyen nap volt.

– Az első félidő hajrájában hátrányba kerültek. Mi forgott a fejében?
– Előfordult már ilyen a bajnokságban, most sem estünk pánikba, és arra gondoltunk, hogy sok időnk van még a fordításra.

– A második gólnál már érezte a bajt?
– Előfordult korábban, hogy kétgólos hátrányból is talpra tudtunk állni. Átvettük az irányítást, és az egyenlítés teljesen reálisnak tűnt. Sajnos a kapu előtt elfogyott a tudományunk, határozatlannak bizonyultunk.

MÁRTON Gábor, a ZTE vezetőedzője:
– Mondhatjuk, hogy a bátor, nyílt sisakos játék meghozta az eredményét?

– Küzdelmes, nehéz csata volt. Védekezéssel semmire sem mentünk volna. Az a legfontosabb, hogy nyertünk! Azon lehet vitatkozni, hogy megérdemeltük-e, de olykor a szerencsére is szüksége van egy csapatnak.

– Megnyugtató volt az öltözőbe menni a szünetben egygólos vezetés birtokában?
– Természetesen lelkileg nagyon fontos volt. De azzal is tisztában voltam, hogy még nem nyertük meg a mérkőzést, hiszen előttünk volt egy teljes második félidő.

– A második gólnál gondolt arra, hogy megvan a három pont?
– Ez meg sem fordult a fejben. Annyit éreztem csak, hogy közelebb kerültünk álmunk megvalósításához. A Mezőkövesddel egyébként vigyázni kell, mert nagyon jó csapat, képes kombinatív játékra. Csak akkor nyugodtam meg, amikor a játékvezető hármat fújt a sípjába.

KISVÁRDA–PAKS 2–0

BÓDOG Tamás, a Kisvárda vezetőedzője:
– Gólokká és győzelemmé érett csapata nagy mezőnyfölénye. Sok türelem kellett hozzá?

– A játékosok az utolsó percig megpróbálták megvalósítani, amire készültünk, és amit gyakoroltunk. Ehhez megfelelő hozzáállás is párosult. Bíztunk magunkban, és igen, türelmesek is voltunk, ugyanakkor a gól és a győzelem iránti vágy is érezhető volt a futballistákon.

– Az ilyen nagy fölényű labdabirtoklásban azért van kockázat is, nemde?
– A rizikót azzal is növeltük, amikor átálltunk kétcsatáros játékra, de hazai pályán mindenképpen nyerni akartunk. Ehhez párosult egyfajta önbizalom is, amely abból fakadt, hogy mindenki tudta, mi a feladata. Ráadásul kettő nulla után sem engedtük ki a kezünkből a győzelmet.

– Pedig meg is ijedhetett volna kettő nullánál.
– Szép is lenne, ha olyan helyzetben megijedne az ember, amikor a csapata két góllal vezet, de természetesen eszembe jutott, hogy csak nem követünk el ismét olyan hibákat, mint amilyeneket a Diósgyőr ellen.

OSZTERMÁJER Gábor, a Paks vezetőedzője:
– Miben látja a vereség okát?

– Abban, hogy csapatom nagyon tompán játszott. Ugyanabban az összetételben, ugyanabban a rendszerben léptünk pályára, mint az elmúlt fordulóban a Debrecen ellen, és ugyanazt is kértem a játékosoktól. Sajnos ezúttal nem tudtuk megtölteni tartalommal a taktikát. Érthetetlen, hogy a Debrecen elleni kitűnő játékunk után hogyan teljesíthettünk most ilyen gyengén.

– A Kisvárda erőltette csapatára az akaratát, vagy a Paks játszott tudása alatt?
– A gyenge teljesítményünk mellé bátortalan játék is párosult, a támadásaink sem működtek. A második félidőben a Kisvárda jól passzolt, jól játszotta meg az elöl lévő embereit, és azt kell mondanom, megérdemelten nyert.

– A második félidőben előbb védekező középpályást, majd támadót hozott be. Ezek szerint az eredmény őrzése mellett a győzelemről sem mondott le?
– Az első változtatás azt a célt szolgálta, hogy a középpálya tengelyében többen legyünk, utána kézenfekvő volt, hogy előre is cseréljünk. Legutóbb bejött, ezúttal nem.

A FERENCVÁROS–DEBRECEN MECCS UTÁNI EDZŐI NYILATKOZATOKAT ITT OLVASHATJÁK!

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 21 15 4 2 38–18 +20 49
2. Mol Fehérvár FC 23 14 4 5 42–21 +21 46
3. Mezőkövesd Zsóry FC 23 12 5 6 33–21 +12 41
4. Puskás Akadémia FC 23 10 8 5 38–27 +11 38
5. Diósgyőri VTK 23 10 3 10 32–31 +1 33
6. Budapest Honvéd 23 9 6 8 24–27 –3 33
7. Kisvárda 23 8 4 11 30–34 –4 28
8. Újpest FC 22 8 4 10 29–34 –5 28
9. Debreceni VSC 22 8 3 11 35–41 –6 27
10. Paksi FC 23 8 2 13 29–41 –12 26
11. Zalaegerszegi TE FC 23 6 6 11 30–36 –6 24
12. Kaposvári Rákóczi FC 23 3 1 19 19–48 –29 10
NB I, 2019–2020, 23. FORDULÓ
FEBRUÁR 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda–Paksi FC 2–0
Kisvárda,Várkerti StadionAndó-Szabó Sándor2002
Mol Fehérvár FC–Kaposvár 3–0
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóFarkas Ádám
2311
Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 0–4
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionBogár Gergő2520
Újpest FC–Puskás Akadémia 2–3
Zalaegerszeg, ZTE Aréna Solymosi Péter 182
Mezőkövesd–ZTE FC 1–2
Mezőkövesd, Városi StadionVad II István1600
Ferencváros–Debreceni VSC 2–0Budapest, Groupama Aréna
Pintér Csaba8579
GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik