A magas fű, a Nemzeti Sport és a bíró nadrágja – top 10 NB I-es kifogás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.23. 18:33
A labdarúgó NB I tavaszi fordulóit követően olvasóink már megszokhatták, hogy hét eleji visszapillantónkban külön foglalkozunk a legutóbbi játéknap legjeivel, illetve külön cikket szentelünk a statisztikáknak, érdekességeknek. Ez utóbbi sorba tartozik a paksi vezetőedző, Csertői Aurél nyilatkozata, aki a Ferencváros elleni döntetlen után a Nemzeti Sportot is felelőssé tette a játékvezető ténykedése miatt. Ennek apropóján összegyűjtöttük a top tíz edzői kifogást a pontvesztésekre, a visszafogott játékra az elmúlt évekből.

10. A MELEG ÉS A GÓLÖSSZEFOGLALÓ – HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője
(Siófok–Bp. Honvéd 0–1, 2012. 7. 29.)
10. A MELEG ÉS A GÓLÖSSZEFOGLALÓ – HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője
(Siófok–Bp. Honvéd 0–1, 2012. 7. 29.)

„Rengeteg kritikát kaptunk, hogy a nagy hőségben miért vasárnap délután öt órakor rendeztük a meccset. Mi szombat este nyolckor szerettük volna fogadni a kispestieket, ám a televíziótól azt az utasítást kaptuk, vasárnap délután ötkor lépjünk pályára, hogy az esti gólösszefoglaló műsorra odaérjen a találkozó filmje. Ehhez nekünk muszáj alkalmazkodnunk.”

9. A TELEVÍZIÓS KÖZVETÍTÉS ÉS A DÖGMELEG – SZENTES LÁZÁR, a DVSC vezetőedzője
(FTC–DVSC 2–1, 2003. 5. 6., Magyar Kupa-döntő)

„A Ferencváros jobb volt nálunk, mert ellenfelünk ránk kényszerítette akaratát. Mi nem tudtuk a saját játékunkat játszani, mert a televíziós közvetítés miatt ebben a nagy melegben kellett pályára lépnünk, ami nem kedvezett a sokat futó játékosainknak. Köszönjük a televíziós csatornának, hogy dögmelegben játszhattunk.”

A legenda szerint még az is elhangzott Szentes Lázártól, hogy az első félidőben a debreceniek térfelére sütött nap, ezért nagyon melege volt csapatának, ám erről a fél mondatról szó szerinti idézetet, vagy videós felvételt már nemtaláltunk.

8. „NEHÉZ VOLT A LEVEGŐ” – KONDÁS ELEMÉR, a DVSC vezetőedzője
(DVSC–FTC 4–1, 2013. 8. 25.)

Kondás Elemér az első félidő visszafogottabb játékát indokolta azzal, hogy „nagyon nehéz volt a levegő”.

7. TEHÉNLEGELŐ MINŐSÉGŰ PÁLYA – THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője
(Újpest–Ferencváros 0–1)

Alapvetően jó mérkőzés volt, inkább a küzdelem került előtérbe. Ez a két csapat Magyarország legjelentősebb derbijét játszotta, mégis egy olyan pályán kellett játszanunk, amilyen a német ötödosztályban sincs, hanem a tehenek legelnek rajta. Hihetetlen, hogy ilyen nehéz körülmények között kellett ma lejátszanunk a derbit. A nézők látványos akciókat, gólhelyzeteket akarnak látni, az ilyen pályán azonban csak hosszú labdákkal lehet operálni.”

6. HARSÁNYI ÉS AZ ELRUGDALT LABDÁK – VÉBER GYÖRGY, a Mezőkövesd vezetőedzője
(Puskás Akadémia–Mezőkövesd 4–0, 2014. 3. 22.)

„Harsányit meginterjúvoljátok majd, hogy hova a p.csába rugdalja a labdákat hetente? Meccslabdákat!” – szólt Véber György elhíresült nyilatkozata.

Arról viszont nem beszélt a szakember, hogy ki állította hétről hétre a kezdőcsapatba a csatárt, kitől kapott újra és újra lehetőséget Harsányi, még az ominózus meccs után is. Pikantériája a történetnek, hogy Harsányi még ma is az NB I-ben futballozik (Balmazújvárosban), miközben Véber György a BLSZ I-es Fővárosi Vízművek SE edzője.

A jelenleg tehát a negyedosztályban dolgozó Véber másik híres mondata, kifogásnak is beillő, meccs közbeni bekiabálása volt az „NB II-es futballisták a f...mat már”, amit még a Pécsi MFC edzőjeként címzett 2014-ben Wittrédi Dávidnak.

5. A FELLOCSOLT PÁLYA – PINTÉR ATTILA, a Győri ETO vezetőedzője
(
DVSC–Győri ETO 2–1, 2013. 5. 22., Magyar Kupa-döntő)

Emlékezetes eset, amikor 2013-ban a DVSC–Győri ETO (2–1) MK-döntő után az ETO trénere, Pintér Attila szóvá tette: „senki sem kérte, hogy a pályát locsolják meg”.

„Egyet elszeretnék még mondani, senki nem kérte, hogy a pályát locsolják meg. Van, aki hozzá van ehhez szokva, van aki nem. Nem akarom erre fogni. Mi elcsúsztunk, ebből gólt tudott elérni az ellenfél, gratulálok a Debrecennek, ma ennyi volt bennünk” – fogalmazott a szakember.

4. ROMANTIKUS ZENÉK – BÓDOG TAMÁS
(DVTK–Újpest 1–2, 2017. 11. 25.)

„Ha a párharcokat nem nyered meg, nem vagy olyan alázattal benne a mérkőzésben, akkor ez sül ki belőle. Ha visszagondolok arra, hogy milyen zenéket hallgattak a játékosok az öltözőzőben a meccs előtt, akkor komolyan mondom, nekem is majdnem olyan érzésem volt, hogy egy romantikus társkereső klubban vagyok. Lehet, hogy amiatt aludtak be a játékosok. Próbálunk változtatni, lehet, hogy kevés volt a pörgetés előtte.”

3. A JÁTÉKVEZETŐ NADRÁGJA – DÉTÁRI LAJOS
(Újpest–FTC 2–1, 2012. 8. 19.)

„Megfogadtam, hogy nem megyek bele a játékvezetőknek a működésébe, de ha már itt ilyen kérdéseket kapok, akkor kénytelen vagyok. Hogy lehet egy ilyen mérkőzés, hogy a játékvezető is fekete nadrágban, fekete sportszárban van, és mi is ugyanúgy játszunk. Uraim, ez a világon nincs! Nem lehet egy ilyen bajnoki mérkőzést lejátszani! Somália azért adta el a labdát, mert lent volt a feje és visszapasszolta a labdát, mert csak a feketét látta – a bíró volt az. Uraim, ilyen nincs a világon! Hát vannak szabályok, be kéne tartatni.”

2. A NEMZETI SPORT – CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője
(FTC–Paks 2–2, 2018. 4. 21.)


„A Nemzeti Sport egész héten osztotta és terrorizálta a játékvezetőket, aminek ez lett az eredménye” – nyilatkozta a szakember azt követően, hogy a Ferencváros a hosszabbítás perceiben megítélt, jogos büntetővel egyenlített a Paks ellen.

1. KONDÁS ELEMÉR, a DVSC vezetőedzője
(Eger–DVSC 1–0, 2012. 9. 22.)

„Hiába mozogtunk a második félidőben jobban, nem sikerült gólt szeretnünk. Az elhibázott büntetőt követően bíztam abban, hogy egyenlítünk, ez mégis elmaradt, amiben némileg az is közrejátszott, hogy a pálya füve magasabb volt a szokásosnál” – indokolta a címvédő DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér az újonc, és a szezon végén kieső Egertől elszenvedett vereséget.

Egy héttel később a DVSC-szurkolók úgy válaszoltak Kondás nyilatkozatára, hogy egy molinón felsorolták a mérkőzés oddsait, köztük az egri győzelem nyolcas szorzóját, és alá írták a kérdést: „és még a fű volt magas?”

Egyébként az volt az a szezon, amely miatt az Egri FC több játékosa ellen a mai napig eljárás folyik, fogadási csalás gyanújában…

A DVSC-szurkolók válasza Kondás Elemér legendás nyilatkozatára (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A DVSC-szurkolók válasza Kondás Elemér legendás nyilatkozatára (Fotó: Szabó Miklós, archív)
NB I, 2017–2018, 27. FORDULÓ
ÁPRILIS 21., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Budapest Honvéd–ÚjpestFC 0–0
Budapest,Bozsik József Stadion
Karakó Ferenc
2640
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 0–1Mezőkövesd,Városi StadionBognár Tamás
1262
Vasas FC–Mezőkövesd 0–0
Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs
1500
Ferencváros–Paksi FC 2–2
Budapest,Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor10 112
Haladás–Balmazújváros 0–0
Szombathely,Haladás Stadion
Erdős József
4716
Videoton–DVSC 1–0
Felcsút,Pancho Aréna
Vad II István
2524
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik