A Kaposvár egygólos előnybe került a Paks ellen

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 18:03
null
A Kaposvár az őszi bajnokin a Paks ellen szerzett gól után ezúttal a meccs végén is örülhetett (Fotó: Czerkl Gábor – archív)
A Kaposvári Rákóczi 1–0-ra megverte hazai pályán a Paksot a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Sisa Tibor csapata Bojan Pavlovics első félidőben szerzett találatával győzött.

A Kaposvár és a Paks mérkőzésével folytatódott a Magyar Kupa nyolcaddöntője. Az ősszel a labdarúgó NB I-ben kiválóan szereplő csapatok párharcának első mérkőzését a Rákóczi otthonában rendezték meg.

Az ötödik percben Milan Perics távolról végzett el szabadrúgást, de a vendégek kapusa, Csernyánszki Norbert könnyedén megfogta a középre tartó labdát.

A 14. percben Grúz Tamás próbálkozott lövéssel 20 méterről, de nem találta el a paksiak kapuját.

A vendégek részéről Heffler Tibor adta be kétszer is veszélyesen a labdát, de egyik akcióból sem született gól.

A 24. percben a Rákóczi megszerezte a vezetést: Balázs Benjámin adta be a labdát a jobb oldalról, és a középen érkező Bojan Pavlovics a kapuba bólintott. 1–0

Három perccel később majdnem megszerezte a második találatát is a hazai együttes: Milan Perics kapott labdát bedobásból, és közelről a kapu fölé tüzelt.

A második félidő elején a paksiak veszélyeztettek: Magasföldi József végzett el szabadrúgást, és a jobb alsó sarkot vette célba, de Milinte Árpád szögletre ütötte a labdát.

Az 53. percben ismét Milintének kellett védenie: Vayer Gábor szabadrúgása elakadt a sorfalban, a kipattanót Böde Dániel beadta, Montvai Tibor pedig kapura fejelt, s a hazaiak kapusa mentett.

A 61. percben óriási helyzettel válaszolt a Kaposvár: Grúz fejelt kapura jobb oldali beadás után, de Csernyánszki bravúros mozdulattal a lécre tolta a labdát.

A 69. percben csak Pericsen múlt, hogy nem jutott kétgólos előnyhöz a Rákóczi: Pavlovics adta be a labdát a jobb oldalról, és a hazaiak támadója zavartalanul fejelhetett kapura nyolc méterről, de nem a labda mellé ment.

A 83. percben Kiss Tamás és Drazen Okuka ráncigálta meg egymást, amiért mindketten sárga lapot kaptak Kassai Viktortól.

A 87. percben Csehi Tamás buktatta Balázst a tizenhatoson belül – Kassai tizenegyest ítélt. Zahorecz Krisztián büntetőjét Csernyánszki kiütötte, majd felszabadítottak a védők.

A Kaposvár ezzel visszavágott az ősszel hazai pályán 2–1-re elveszített bajnokiért, és egygólos előnyhöz jutott hazai pályán. A visszavágót március 2-án rendezik Pakson.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–PAKSI FC 1–0 (1–0)
Kaposvár, 500 néző. V: Kassai V.(Erős G., Ring Gy.)
KAPOSVÁR: Milinte – Okuka, Grúz, Zahorecz, Gujic – Hegedűs D., Pedro – Balázs B., Farkas Z. (Kulcsár K., 76.), Pavlovics – Perics. Vezetőedző: Sisa Tibor
PAKS: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi T. – Bartha, Sifter, Sipeki (Magasföldi, a szünetben), Báló (Vayer, a szünetben) – Böde, Montvai (Kiss T., 71.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Pavlovics (24.)
Sárga lap: Pavlovics (43.), Hegedűs (70.), Okuka (83.), ill. Heffler (51.), Kiss T. (83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik