A „gengsztergólt” szerző Besic a dobogóra vágyik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.07. 08:51
null
Besic (balra) Monizzal ünnepelt rafinált gólja után (Fotó: Grnák László)
A Ferencváros 3–1-es paksi győzelméből Muhamed Besic remek teljesítménnyel, no és egy emlékezetes szabadrúgásgóllal vette ki a részét. A bosnyák védő szerint a hátralevő négy fordulóban a pillanatnyilag ötödik Fradi végül felkapaszkodik a dobogóra.

– Rafinált gól volt.
– Szerintem meg inkább „gengsztergól" – kocogtatta meg mutatóujjával a halántékát Muhamed Besic. – Miközben a lövéshez készülődtem, a játékvezető magyarul beszélt, de jelezte nekem, amíg nem kérem, hogy állítson sorfalat, elrúghatom a labdát. Elrúgtam... Büszke vagyok rá, mert arról tanúskodik, hogy megvan bennem a futballhoz szükséges dörzsöltség. Jó értelemben véve, persze.

– A Paks csak három nulla után, három perccel a lefújás előtt tudott szépíteni. Sima meccs volt?
– Nem, dehogy. A pálya talaja remek volt, a körülmények mégis gondot okoztak nekünk. A nagy Albert-, illetve a még nagyobb Puskás-stadion után fura volt ilyen kis létesítményben játszani. Olyan volt a légkör, mint mondjuk Kaposváron. Félreértés ne essék, ezt nem bántó szándékkal említem, csupán tényként. Ahogyan az is igaz, hogy a hazaiak szervezetten, az ő szempontjukból érthetően a védekezésre ügyelve futballoztak, és ezzel sokáig megnehezítették a dolgunkat. Fontos volt, hogy közvetlenül az első félidő lefújását megelőzően vezetéshez jutottunk – ez jókora lendületet adott nekünk. A szünet után éreztem, hogy percről percre erősebbek és magabiztosabbak vagyunk, ennek is köszönhető a győzelmünk.

– No meg annak, hogy ezúttal nem kaptak gólt az első percben.
– Hálás vagyok, hogy emlékeztet rá... De tudja mit, örülök, hogy szóba hozta a Videoton elleni bajnokit! Mondják, egy csapatot megvisel egy rangadón elszenvedett kudarc – hát a Fradit nem küldte padlóra! Épp ellenkezőleg, csak dacosabbá és egységesebbé tette a társaságot. Nem tagadom, a meccs estéjén még szétvetett minket az ideg, hogy úgy kaptunk ki, ahogy, ráadásul attól az együttestől, amelyet néhány nappal korábban öt egyre megvertünk, ám a következő edzésre már újult erővel, kizárólag a Ricardo Moniz által kitűzött célt szem előtt tartva mentünk ki.

– Árulja el, mit kíván önöktől a vezetőedző?
– Ó, a kérése egyik fele már teljesült, a Ligakupát megnyertük. A biztos Európa-liga-indulást jelentő dobogóra viszont még nem léptünk fel, ezzel még az adósai vagyunk... Aggodalomra azonban semmi ok, van hátra négy meccsünk, és ha mind a négyen győzünk, rendben vagyunk.

– A sorsolásuk nem kedvező: a Győrrel, az MTK-val, a Debrecennel és a Kaposvárral játszanak.
– Érdekes, én ennél jobb sorsolást nem tudok elképzelni. Három olyan csapattal csapunk össze, amely az élbolyba tartozik, ellenük bizonyíthatjuk, hogy Magyarországon ma már mindenkinél jobbak vagyunk.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MUHAMED BESIC A PAKSIT TARTJA-E A LEGJOBB MAGYARORSZÁGI TALÁLKOZÓJÁNAK, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT.

Besic gólja 1:35-től látható

NB I, 26. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK
Időpont Mérkőzés Játékvezető
Május 3., péntek
17.00 Videoton–MTK 2–0
Bognár Tamás
19.00 Haladás–KTE-Phoenix Mecano 1–1
Szilasi Szabolcs
Május 4., szombat
14.00 Diósgyőri VTK–DVSC-Teva 3–3
Kassai Viktor
16.00 Bp. Honvéd–Lombard Pápa 2–0 Erdős József
18.30
Siófok–Kaposvár 2–1Szőts Gergely
18.30 Eger–Pécsi MFC 2–3 Becséri Dániel
Május 5., vasárnap
16.30 Újpest–Győri ETO 1–2
Solymosi Péter
18.30 MVM Paks–Ferencváros 1–3 Andó-Szabó Sándor
TABELLA GÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETREND EREDMÉNYEK
AZ ÉLCSAPATOK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI
Győri ETO Ferencváros (o), Honvéd (i), MTK (i), Eger (i)
Videoton DVSC-Teva (i), Kaposvár (o), Kecskemét (i), Pécs (o)
MTK Paks (o), Ferencváros (i), Győri ETO (i), DVSC-Teva (o)
DVSC-Teva Videoton (o), Paks (i), Ferencváros (o), MTK (i)
Bp. Honvéd Újpest (i), Győri ETO (o), Eger (o), Haladás (i)
Ferencváros Győri ETO (i), MTK (o), DVSC-Teva (i), Kaposvár (o)
A teljes mezőny menetrendjét itt tekinthetik meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik