Hercegfalvi Zoltán két gólnak, egy kapufának és fölényes kispesti sikernek örülhetett
Fotó: Czerkl Gábor
Hercegfalvi Zoltán két gólnak, egy kapufának és fölényes kispesti sikernek örülhetett
A találkozó előtt Prukner László a vendégek vezetőedzője még azt hangsúlyozta, hogy fiai nem tudtak megfelelően regenerálódni, hiszen éppen hogy letelt az MLSZ szabályainak megfelelő 48 óra a vasárnap délutáni DVSC elleni bajnoki óta.

A fáradtság azonban legkevésbé sem látszott meg a zöld-fehéreken, akik az ötödik percben már harmadik szögletüket végezhették el – később aztán a hazai labdarúgók is felébredtek, így az első 20 percben valósággal egymásnak estek a csapatok. Mindkét kapusnak többször is nagy védésre volt szüksége, hogy megőrizze kapuját a góltól, végül aztán a hazaiak megszerezték a vezetést.

Az Abraham felrúgásáért megítélt tizenegyest Dobos értékesítette, akit tíz perccel később aztán már nem találtunk a pályán, rosszullét miatt cserét kért.

A hátrányba került vendégeken ekkor már kezdtek kiütközni a vasárnap megvívott ütközet nyomai, és egyre többet támadtak a hazaiak, ugyanakkor a vendégek kontrái is magukban hordozták a veszélyt.

A második félidőre az előnyben lévő Honvéd vezetőedzője, Supka Attila jelentős kockázatot vállalt, hiszen maradék két cseréjét is kihasználta, ekkor lépett pályára Hercegfalvi Zoltán is. A korábbi válogatott támadó alig tíz perc játék után meg is hálálta a bizalmat és egy szép találattal tovább növelte csapata előnyét. A Rákóczi egyre fogyó erejéből egyre kevésbé koncentrált futballra futotta – miközben a fővárosiak a harcosan futballozó Hercegfalvi révén kapufáig jutottak.

Az utolsó percekben aztán a Honvéd vélhetően eldöntötte a továbbjutás kérdését, előbb a végig jól védő Kovács Zoltán védte be Bárányos szabadrúgását, két perccel később pedig Hercegfalvi – szintén szabadrúgásból – állította be a 4-0-ás végeredményt.

A Honvéd győzelme megérdemelt, de a gólkülönbség túlzó, nem volt ekkora különbség a két csapat között.

MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 4–0 (1–0)

Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám: 400
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Vámos, Medovarszki

A KEZDŐCSAPATOK
BP. HONVÉD KAPOSVÁR
1 Tóth I. 29 Kovács Z.
29 Takács Á. 21 Graszl K.
20 Szmiljanics 28 Zahorecz
5 Benjamin 3 Pintér A.
23 Vincze Z. 8 Ribi
9 Dobos 25 Maróti
79 Genito 10 Leandro da Silva
22 Bárányos 13 N. Nikolics
7 Ivancsics 24 Szakály D.
13 D. Abass 14 Oláh
18 Abraham 9 Alves
Vezetőedző: Supka Attila Vezetőedző: Prukner László

Gólszerző(k): Dobos (19. – 11-es), Hercegfalvi (54., 89.), Kovács Z. (86. – öngól)
Csere: Dobos helyett Koós (30.), Abass helyett Diego (46.), Ivancsics helyett Hercegfalvi (46.), Szakály D. helyett Obric (67.), Maróti helyett Grúz (67.), Nikolics helyett Farkas Z. (83.)
Sárga lap: Graszl (57.), Nikolics (69.), Zahorecz (91.), Genito (92.)