Bagoly Gávbor (balra) és Hercegfalvi Zoltán fejpárbaja a kép tanúsága szerint eldöntetlen – ahogyan a mérkőzés végeredménye is
Németh Ferenc
Bagoly Gávbor (balra) és Hercegfalvi Zoltán fejpárbaja a kép tanúsága szerint eldöntetlen – ahogyan a mérkőzés végeredménye is

SOPRONI LIGA, 14. FORDULÓ

HONVÉD-NYÍREGYHÁZA 0-0
Helyszín: Bozsik-stadion
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Erős G., Albert I.
A KEZDŐCSAPATOK
HONVÉD NYÍREGYHÁZA
1 Tóth I. 33 Lazareanu
36 Schindler 19 Zaleh
5 Benjamin 26 Bagoly
20 Szmiljanics 6 Ambrusz
23 Vincze Z. 3 Cornaci
25 Magasföldi 17 Hegedűs T.
79 Genito 20 Minczér
22 Bárányos 18 Sava
19 Diego 12 Miskolczi
18 Abraham 5 Zabos
21 Hercegfalvi 21 George
Vezetőedző: Menedzser:
Supka Attila Révész Attila
Csere: Magasföldi helyett Ivancsics (a szünetben), Diego helyett Abass (62.), Hercegfalvi helyett Palásthy (62.), ill. Hegedűs helyett Vukadinovics (54.), Sava helyett Montvai (75.), Miskolczi helyett Szilágyi N. (86.)
Sárga lap: Zabos (88.)

Az első perctől kezdve a listavezető játszott fölényben, és már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, azonban Bárányos Zsolt találatát les miatt érvénytelenítette Arany Tamás játékvezető, hiszen partjelzői beintésre les miatt kifelé ítélt szabadrúgást, azonban a visszajátszások bebizonyították, hogy a hazaiak középpályás nem volt lesen.

Az első negyedórában az első sorban a védekezésre koncentráló nyíregyházi csapat szervezetten állt ellen a kispesti támadásoknak, de ezután Supka Attila együttese sorra gyártotta a helyzeteket. A legközelebb ismét Bárányos állt a gólszerzéshez, azonban ezúttal Lazareanu akadályozta meg a játékmestert a gólszerzésben.

A szünet előtt a vendégvédők két hibájából újabb gólokat szerezhetett volna a Honvéd. Előbb Cornaci adta el a labdát, ami után Diego puskázott el hatalmas lehetőséget, majd Bagoly Gábor hibáját követően Abraham került ziccerbe, de a kapufát találta el.

A második félidő előtt Révész Attila összeszedte a csapatát, és ennek köszönhetően a nyíregyháziak feljavultak, és sokkal kiegyenlítettebb lett a játék.

Ezt meg is elégelte Supka Attila, és a hatvanadik percben két játékosát is lecserélte, remélve, hogy végre megszerzi csapata a hőn áhított első gólt. Azonban a hazaiak ezután sem jutottak közelebb a három ponthoz.

A mérkőzés hátralevő részében sem tudta bevenni a remek napot kifogó Filip Lazareanu kapuját a kispesti együttes, és csupán egy pontot szerzett. A Honvéd csupán egy pontot szerzett, így könnyen előfordulhat, hogy a forduló után már nem a piros-feketék vezetik majd a bajnoki tabellát.