Csank János győzelemre vezetné csapatát
Csank János győzelemre vezetné csapatát

Nagyon fontos mérkőzéshez érkezett mindkét csapat, ugyanis egy esetleges Magyar Kupabeli továbbjutásnak köszönhetően feledtethetnék az igencsak gyengécske bajnoki rajtot.

A Paks az élvonalban az eddig eltelt hat fordulóban mindössze három pontot szerzett - legutóbb a Nyíregyháza ellen nyert Lengyel Ferenc csapata 3-0-ra -, és hiába szerepel a gárdában több korábbi válogatott játékos is, a csapat így egycsapásra a szezon egyik kiesőjelöltjévé vált.

A Ferencvárosnál szó sincs arról, hogy a kiesés ellen küzdene a csapat, hiszen jelenleg az ötödik helyen áll az NB II Keleti csoportjában, és csupán két pont a hátránya a Bőcs és az Orosháza mögött, azonban a másodosztályban nem éppen a klubhoz méltó kezdés az, hogy egy győzelem mellett kétszer játszottak a zöld-fehérek 2-2-s döntetlent.

Az Üllői útiak számára most – és talán ez az egyetlen eset – jól jöhet az, hogy a gárda a másodosztályban szerepel, hiszen ez a sorozat kiírása szerint az jelenti: az osztálykülönbség miatt döntetlen esetén a fővárosiak jutnak a legjobb harminckettő közé. Csank János csapata egyébként már korábban pályára lépett a Magyar Kupában, ugyanis az első fordulóban a Törökbálintot búcsúztatták, méghozzá az idegenbeli 6-0-lal.

Érdekesség, hogy biztosan nem lép pályára a vendégeknél az a Tököli Attila, aki korábban kétszer is futballozott már az Üllői úton. Azonban a csatár másfél hete nem edzett, mert lázas volt, így biztos nem jut szóhoz az összecsapáson.

Lengyel Ferenc, a paksiak vezetőedzője egyébként elmondta: csapata célja mindenképpen a továbbjutás, azonban most a legfontosabb számukra a bajnokság. Hiszen még a kupaszereplésnél is többet érne a paksiaknak az, hogy a következő szezont is az élvonalban kezdjék el.

Kedden egyébként még egy mérkőzést rendeznek a legjobb hatvannégy között, ugyanis a szintén az első osztályban szereplő Diósgyőr a harmadosztályú Egerhez látogat. A nagyüzemre aztán szerdán kerül sor, amikor 22 találkozót rendeznek.