NB I, 29. FORDULÓ

PAKS-VASAS 4-2 (2-0)
Helyszín: Paks
Nézőszám: 1500 néző
Játékvezető: Bede F.
Asszisztensek: Huszár B., Szabó P.
PAKS VASAS
1 Kovács A. 33 Németh G.
2 Molnár Z. 27 Balog Zs.
3 Salamon 5 Pandur
4 Benedeczki 19 Fehér Z.
14 Hanák 28 Unierzyski
26 Tamási G. 23 Kincses
6 Zováth 6 Pintér Z.
16 Heffler 8 Németh N.
20 Buzás 7 Kiss K.
9 Csehi 11 Lázok
99 Horváth F. 20 Kenesei K.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Lengyel Ferenc Mészöly Géza
Gólszerző(k): Buzás (24.–11-esből), Heffler (41.), Horváth F. (67.), Belényesi (70.), ill. Nagy T. (70.), Kincses (86.)
Csere: Heffler h. Belényesi (66.), Tamási G. h. Varga Z. (85.), Csehi h. Váló (77.) ill. Balog Zs. h. Nagy T. (46.), Kiss K. h. Piller (63.), Fehér Z. h. Odrobéna P. (77)
Sárga lap: Tamási (14.), Pintér (18.), Balog Zs.(22), Molnár (30.)
Kiállítás: Pintér (20.)

Pintér Zoltán nehéz helyzetbe hozta csapatát
Pintér Zoltán nehéz helyzetbe hozta csapatát
Mindkét szakember változtatott az előre megadott összeállításon: a paksiaknál Belényesi helyett Csehi kezdett, míg az angyalföldieknél Kovács Gábor helyett Fehér Zoltán játszott a védelem közepén.

Alig telt el 20 perc a mérkőzésből, amikor emberhátrányba került a Vasas: Pintér Zoltán – aki két perccel korábban Hanák buktatásáért már kapott egy sárga lapot – sípszó után elrúgta a labdát, így a kiállítás sorsára jutott.

Két perc múlva ráadásul Csehit buktatták a tizenhatoson belül, Bede Ferenc megítélte a büntetőt. Buzás állt a labda mögé, és a bal sarokba lőtt.

A 41. percben egy jó meglátásnak köszönhetően megduplázta előnyét a hazai csapat: Heffler az alapvonal közelétől végezhetett el szabadrúgást, és váratlanul kapura lőtte. A védelem és Németh kapus is beadásra számított, így meglepte őket, hogy a paksi játékos a kaput célozta meg.

A második félidőre Mészöly Géza kivett egy védőt a csapatából, Balog Zsoltot a támadóbb szellemű Nagy Tamás váltotta.

A 70. percben igencsak felgyorsultak az események, gyors gólváltást láthatott a kilátogató mintegy 1500 néző: Horváth Ferenc már a harmadik paksi találatot helyezte el Németh Gábor hálójában, és bár Nagy Tamás még ugyanebben a percben egyenlített, a csereként beállt Belényesi révén már 4-1 lett az eredmény.

A 86. percben Kincses ugyan betalált, de ez már csak szépségtapasznak volt elég. A hetven percen keresztül emberelőnyben futballozó Paks begyűjtötte a három pontot.