MAGYAR BAJNOKSÁG, 15. FORDULÓ:
ÚJPEST-MTK 2-3 (1-2)
Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 2000 néző
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Erős Gábor, Vámos Tibor
ÚJPEST MTK
1 Balajcza 1 Végh Z.
15 Kiss Z. 3 Kriston
25 Vermes 20 Lambulics
24 Böjte 22 Rodenbücher
21 Tóth B. 5 Balogh B.
32 Korcsmár 21 Bori
5 Sándor Gy. 19 Kanta J.
13 Mészáros M. 17 Zsidai
8 Rajczi 24 Pollák
28 Tisza 13 Hrepka
10 Kovács Z. 18 Németh K.
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Valére Billen Garami József
Gólszerző: Tisza (23., 73.), ill. Németh (33.), Hrepka (41., 63.)
Csere: Rajczi helyett Hullám (24.), Böjte helyett Gulyás (46.), Hullám helyett Kőhalmi (60.), ill. Németh helyett Czvitkovics (44.), Lambulics helyett Pintér (68.), Bori helyett Pál (92.)
Sárga lap: Hrepka (50.), Gulyás (80.)

Vermeséket (Újpest, balra) többször is megoldhatatlan feladat elé állították Némethék (MTK, jobbra)
Németh Ferenc
Vermeséket (Újpest, balra) többször is megoldhatatlan feladat elé állították Némethék (MTK, jobbra)

Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első húsz perc, a kapuk előtt a vendégek jelentkeztek eggyel több alkalommal, mint a hazaiak.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A fiatal játékosok sorát felvonultató csapatok nem spóroltak az erővel, de különösebb gólveszélyt egyik sem jelentett a másik kapujára.

Talán egy váratlan, egyéni megmozdulás kizökkentette volna a feleket a nagy rohanásból, a gyors egyérintőt erőltető játékból. Ezt a mozdulatot végül Sándor Györgytől láttuk, eredményeként megszerezte a vezetést a hazai gárda.

A 23. percben Kovács Zoltán passzát Sándor átvette, de nem játszott vissza, sem Tiszához keresztbe, hanem megcsinált egy cselt. Ezzel a váratlan mozdulattal máris tisztára játszotta magát, majd Tiszához passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt.

A négy védő-három csatáros felállás annyira megtetszett a vendégeknek, hogy tíz perccel később egyérintő végén hasonló szituációból egyenlítettek.

A vendégek egyenlítő találata után Hrepka került helyzetbe, ám csavarása célt tévesztett. Azonban csak pár percet kellett várnia a válogatott támadónak a javításhoz, Bori a vonalban elhelyezkedő öt hazai védő mögé került a jobboldalon, majd passzát Hrepka váltotta gólra.

Tisza (Újpest) egy szemfüles és egy pazar gólt szerzett
Németh Ferenc
Tisza (Újpest) egy szemfüles és egy pazar gólt szerzett

Az első félidő krónikájához tartozik, hogy az újpesti gól után egy ütközés során megsérült az addig igen fegyelmezett és agilis Rajczi, akit le kellett cserélni, majd az MTK első gólját követően a vendégek Némethtől voltak kénytelenek megválni – rosszul ért talajt -, szintén sérülés miatt. Míg a hajrában Böjte is megsérült egy remek ütemű szerelésénél, a második félidőre már ő sem jött ki.

A második felvonás elején a két meghatározó játékosát elvesztő Újpest kénytelen volt átadni a kezdeményezést a vendégeknek, akik éltek is a lehetőséggel, a 63. percben Hrepka ritkán látható parádés gólt lőtt.

A hazai reményeket Tisza szintén bravúrszámba sorolható szabadrúgásgólja élesztette újjá, de a lilák már nem tudtak olyan nyomást gyakorolni a vendégekre, amelynek köszönhetően egyenlíteni tudtak volna.

Sőt, ha Czvitkovics határozottabb, könnyen egymaga eldönthette volna a mérkőzést, de a csereember ziccereket rontott, mint ahogy Sándornak (Újpest) és Kantának (MTK) sem ez volt élete mérkőzése.

Hetedik idegenbeli találkozóján hatodszor nyert az MTK, míg az Újpest másodszor szenvedett vereséget hazai pályán. Ezt megelőzően csak a ZTE távozott három ponttal a Megyeri útról – 1-0-ra nyert Simon-csapat -, gólt pedig öt együttes nem tudott lőni a liláknak. Most kaptak hármat.