Elkezdődött az U19-es válogatott újjáépítése

Vágólapra másolva!
2012.03.28. 22:03
Megnéztem a korosztályos válogatott Szlovéniai elleni felkészülési meccsét, a konklúzió a következő: a csapat lassan körvonalazódni kezd...

Megnéztem a korosztályos válogatott Szlovéniai elleni felkészülési meccsét, a konklúzió a következő: a csapat lassan körvonalazódni kezd, betegen nem olyan jó meccset nézni, és továbbra se szeretem a sramlit. Meg is mutatom, miért.Megnéztem a korosztályos válogatott Szlovéniai elleni felkészülési meccsét, a konklúzió a következő: a csapat lassan körvonalazódni kezd, betegen nem olyan jó meccset nézni, és továbbra se szeretem a sramlit. Meg is mutatom, miért.

Beltinciben, a szlován bajnokság éllovasának városában mérkőztünk meg szomszédainkkal, pompás tavaszi időben, előbb csekély, majd egyre bővülő közönség előtt. Ami a hangulatot illeti, ennél jobban talán semmi sem érzékeltetheti:

A sramli nem alkalmas bemelegítésre

Turtóczki Sándor csapata épp csak elkezdte a közös munkát, így tulajdonképpen nem vártam sokat a meccstől, s mint kiderült, ezt nagyon is jól tettem. A legfontosabb feladat egymás kiismerése lehetett – és itt ezt nem az ellenfélre, hanem a helyzetből adódóan magunkra értettem. A lányok kissé megszeppenve kezdtek, az első negyed órában egyszer jutottak el az ellenfél térfelére, aztán olvadni kezdett a jég, és a második félidőre kezdtünk csapatba rendeződni. A megilletődöttség miatt sajnos még inkább látszott az, ami a magyar focistalányokra szinte általánosságban is elmondható: a jót értelemben vett akaratosság, agresszió hiánya. Talán még Bereczki Orsi mert leginkább odalépni, de sajnos a szlovének szembetűnően sokkal határozottabban mentek bele a párharcokba. Főként helyezkedési, összeszokatlanság miatti ritmusproblémáink voltak, ám ezeket sok gyakorlással kilehet küszöbölni. Az első félidő iramát a szlovének se bírták kilencven percen keresztül, ráadásul Nagy Dóra gólja egy kicsit megakasztotta őket. Sajnos nem eléggé: a vége 5-1 lett.

Hazám iránti elkötelezettségem legfőbb jeleként mindezt lázas betegen csináltam végig utazásostul, meccsestül, úgyhogy azért késett ennyit az összefoglaló, mert lyukat feküdtem az ágyba. De most!

Összeállításunk:

Hargas Annamária – Gyöngyösi Alexandra (Szabó Réka, 46.), Pintér Szonja, András Franciska, Németh Loretta – Csiszár Henrietta (Mesterházy Csilla, 83.), Kókány Regina (Kett Veronika, 76.) – Nagy Alexandra (Bucher Bettina, 63.), Bereczki Orsolya (Szil Tünde, 46.), Mosdóczi Evelin – Nagy Dóra (Horváth Zsófia, 63.)

Kezdőcsapatunk:

Turtóczki Sándor, a magyar csapat szövetségi edzője:

„A tavalyi csapat egy része kiröppent, úgyhogy gyakorlatilag újjá kell építenünk a korosztályos válogatottat. Négy nap alatt negyvenhat játékost néztünk meg a kiválasztáson, közülük kerültek ki azok, akikkel ma pályára léptünk a szerbek ellen. A lányokon sajnos nagyon érezhető volt az ebből fakadó izgalom – ám ez az, ami idővel elmúlik majd. Mivel a kiválasztás után nagyon hamar jöttek ezek a meccsek, kissé zilált volt a játékunk.

Én úgy gondolom, hogy egy nemzetközi meccsnek (legyen az barátságos vagy tétmeccs) mindig van rangja, eszerint készültünk mi is, így ha nem is tudtuk a legjobb formánkat hozni, elkezdett letisztulni bennem, kire számíthatok a jövőben, miben kell fejlődnünk és hogyan fog összeállni a csapat. Az első félórában a szlovénok egyértelműen fölényben játszottak, a második félidőre azonban mi is magunkra találtunk – ekkorra azonban már kilátástalannak tűnt az egyenlítés. Nem keseregnék, hiszen mi most építkezünk, a legfontosabb az ütőképes bő keret összeállítása most, ehhez nagyon kellenek az ilyen meccsek.”

Tina Kelenberger, a szlovének szövetségi edzője kritikusan figyelte lányai teljesítményét:

„Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal kevésbé. Az első félidő nagy része egyértelműen a mienk volt, ám úgy éreztem, a lányok megszeppentek, amikor a magyar csapat gólt szerzett, és ott egész máshogy is alakulhatott volna az eredmény. Túlságosan rapszodikusan játszottunk, a csütörtöki meccsre ezt szeretném egyenletesebbé tenni.”

Két nappal később, csütörtökön, Andráshidán találkozott újra a két csapat. A mieink ugyan érezhetően jobban és összeszedettebben játszottak Turtóczki Sándor szerint, a győzelem így is elmaradt. A végeredmény 1-2 lett, gólunkat Mosdóczi szerezte. Pályára léptek:

Hargas Annamária - Szabó Réka (Pintér Szonja, 79.), Ferencz Noémi (Nagy Dóra, 46.), Mesterházy Csilla, Kett Veronika - Bucher Bettina (András Franciska, 46.), Horváth Zsófia, Szil Tünde (Gyöngyösi Alexandra, 60.), Németh Loretta (Kókány Regina, 63.), Csiszár Henrietta (Nagy Alexandra, 55.) - Bereczki Orsolya (Mosdóczi Evelin, 46.)

Szívből kívánom az U19-es lányoknak, hogy minél hamarabb rázódjanak össze, és érjenek el nagyszerű eredményeket!

Hajrá, csajok!

Szolgálati közlemény: a meccsen jelen volt Szil Tünde édesapja, aki nagyszerű fotókat készített, s rendelkezésemre is bocsátotta őket. A teljes galériákat a Kötényblog Facebook-oldalán lehet megtekinteni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik