Női kosárlabda: újra erősek lennének a pécsiek

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 18:43
null
A fényképen szereplők (balról jobbra): Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője, Rátgéber László mesteredző, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia stratégiai és szakmai vezetője, Iványi Dalma sokszoros válogatott kosárlabdázó, a PVSK utánpótlás edzője, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere és Feleki Attila, a PINKK-Pécsi 424 tulajdonosi körének képviselője (Fotó: Új Dunántúli Napló, Löffler Péter)
Átalakul a PINKK-kel együttműködési megállapodást kötő PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának játékoskerete, magyar válogatottak is érkeznek, míg a csapat új edzője Meszlényi Róbert lesz.

 

 

Alaposan átalakul az előző élvonalbeli idényt hetedikként záró PEAC-Pécs – első ránézésre azt mondanánk, erősödik is. Edzője a magyar férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Meszlényi Róbert lesz, aki az elmúlt öt évben a Soproni Sportiskola utánpótlás-csapatainál dolgozott, de korábban női vonalon is nagyszerű eredményeket ért el a Soproni Postással. Munkáját Ábrahám Márta segíti majd. A játékoskeretet tekintve Sarah Imovbioh, Tenyér Zsófia és Wentzel Nóra marad a PEAC-nál és érkezik két magyar válogatott: Győrből Simon Zsófia hátvéd, míg a BEAC-tól Barnai Judit center. A PEAC-nál folytatja a belga válogatott irányító, Julie Vanloo, a korábban Sopronban is megforduló szlovák válogatott Katarína Tetemondová, továbbá felkerül a felnőttekhez két junior, Kovács Kitti és a szerb Jelena Radonjics.

Amiről korábban is hírt adtunk, immár hivatalos keretet öltött: hároméves együttműködési megállapodást írt alá a Pécs Megyei Jogú Város, a PEAC-Pécs csapatát üzemeltető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. és a PINKK-Pécsi 424-et irányító Mecsek-kosár Kft. vezetősége. A megállapodás célja, hogy újra erős, gazdaságilag versenyképes csapata legyen a pécsi női kosárlabdázásnak, és a kiváló infrastruktúrával rendelkező pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról a jövőben kikerülő fiatalok is kibontakoztathassák tehetségüket az élvonalban. A jövőben a két klub összehangolja a céljait annak érdekében, hogy a PEAC a lehető legjobb eredményt tudja elérni, a PINKK pedig olyan stabil, első osztályú csapat maradjon, amely elsősorban értékes fejlődési pályát kínál az előbbre lépni akaró tehetségeknek. Az együttműködés révén játékosmozgásokra is sor került: augusztustól a PEAC-Pécs csapatában folytatja pályafutását Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra is, a PINKK két tapasztalt kosarasával hároméves szerződést kötött a fekete-fehér klub. A továbbra is kozármislenyi illetőségű PINKK együttesében jut majd lehetőséghez a következő idényben kölcsönszerződéssel Szücs Réka és Szücs Lilla, akik eddig a PEAC-ban pattogtattak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik