Női kosárlabda Euroliga: nem jutott tovább Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 21:18
null
Nem jött össze az Euroliga a Sepsinek (Fotók: Miska Brigitta/Sepsi-SIC)
Bejuthat-e a női kosárlabda Euroligába egy olyan csapat, amely az erről döntő meccsen nem dob triplát és mindössze négy játékosa szerez pontot? A válasz nem, de a román bajnokságban öt éve egyeduralkodó Sepsi SIC azért a harmadik negyed közepéig elhitte és elhitette, hogy lehetséges.

 

A legrangosabb európai kupába először nevező székelyföldi csapat és a spanyol Spar Girona többszöri halasztás után végül a törökországi Kocaeliben dönthette el, melyikük megy az Euroliga főtáblájára, és melyik az Európa-kupában. És bár az első három percet leszámítva végig a spanyol csapat vezetett, a Sepsi 25 percen át annak ellenére tapadni tudott ellenfelére, hogy hátvédei képtelenek voltak pontot szerezni. A centerek, Rebecca Tobin és Marie Rúzicková, de leginkább az amerikai bedobó, Rebekah Gardner viszont sokáig meccsben tudták tartani a szentgyörgyi együttest.

39–38 után viszont éppen a Sepsinél hiányzó távoli és féltávoli dobásokkal lépett el végleg a Girona, és nagyobb rotációjával felőrölte ellenfelét. Nagyon érződött, hogy amíg a spanyolok már hét bajnoki meccset is játszottak az új idényben, a Sepsi február vége óta most játszott először tétmérkőzést, mivel a román bajnokság újraindulását a koronavírus-járvány miatt folyamatosan halogatja a szövetség. Úgyhogy a legutóbbi öt bajnokságból négyet megnyerő, a 2019–2020-as lefújásakor pedig alapszakaszgyőztes Sepsi alighanem következő mérkőzését is csak az európai porondon vívja majd – várhatóan valamikor januárban.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, SELEJTEZŐ
SPAR GIRONA (spanyol)–SEPSI SIC 76–54 (19–13, 12–15, 21–14, 24–12)
Legjobb dobók:
Vaszics 17, Eldebrink 15, Reisingerova 12, ill. Gardner 24, Tobin 17, Rúzicková 10

(Fotók: Miska Brigitta/Sepsi-SIC)
(Fotók: Miska Brigitta/Sepsi-SIC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik