Székely Norbert szövetségi kapitány együttese az első két negyedet egyformán egy ponttal elvesztette, azonban a nagyszünet után mindkét játékrészben kilenc ponttal jobbnak bizonyult a szeptemberi világbajnokságra készülő francia együttesnél.

A magyar válogatott a legutóbbi két összecsapását – a múlt héten – a csehekkel játszotta idegenben, és egy 82–59-es vereséget követően 54–34-re győzött. A francia és a magyar csapat szombaton és vasárnap is összecsap egymással Landerneau-ban.

A magyar együttes az Eb-selejtező ötödik fordulójában, november 16-án Albániával játszik, a záró napon, november 21-én a százszázalékos oroszok vendége lesz. Jelenleg a második helyen áll a csoportjában három győzelemmel és egy vereséggel úgy, hogy kétszer legyőzte a második helyre esélyes Litvániát.

A 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik, 14 együttes selejtező útján csatlakozhat a két házigazdához a nyolc, egyenként négycsapatos csoportból. Az oda-visszavágós csoportok első helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára.

NŐI KOSÁRLABDA
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Franciaország–Magyarország 57–73 (16–15, 13–12, 19–28, 9–18)

A magyar válogatott legeredményesebb játékosai: Határ 20, Dubei 15

Június 2., 18.00: Franciaország–Magyarország
Június 3., 16.00: Franciaország–Magyarország