„December közepe óta sérülések sújtják erőltetett menetben levő csapatunkat, ami az edzésmunkára, és ezáltal csapatunk játékának minőségére is negatív hatással volt. A nehézségeket enyhítendő szakvezetésünk úgy ítélte meg, hogy szükségünk van egy olyan játékosra, aki az előttünk levő időszakban segíteni tud minket az edzéseken.

Miután körbejártuk a korlátozott lehetőségeinket, felvettük a kapcsolatot ikonunkkal, a jelenleg Olaszországban élő Honti Katával, aki korábban a Valenciánál már dolgozott együtt vezetőedzőnkkel, Roberto Íniguezzel. Kata nagy örömünkre igent mondott a hívó szóra. Katát elsősorban az edzésekre szerződtettük, de szükség esetén az Euroligában számíthatunk a játékára. Szerződésének hossza a sérültjeink felépülésének függvényében alakul. Ezúton is köszönjük Katának, hogy nehéz helyzetünkben a rendelkezésünkre áll” – szól a soproni klub sajtóközleménye.

A Sopron a magyar bajnokságban 14–0-s mutatóval a tabella élén áll, míg az Euroligában 5–5-ös mérleggel jelenleg negyedik a csoportjában.