Női kosár NB I: Egyenesíteni kell még a formát – Djokics

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 09:08
null
Djokics Zseljko kedvező képet kapott csapatáról az első mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)
A Szekszárd női kosárlabdacsapatát edző Djokics Zseljko feladata, hogy egymásra rakosgassa a téglákat, és a bajnokság vége felé legyen a legjobb a csapata.

 

Múlt csütörtökön még játszott az Atomerőmű KSC Szekszárd, a Városmajorban 82–49-re verte meg a TFSE-MTK-t, ám szombaton már nem léphettek pályára a tolnaiak a PEAC-Pécs vendégeként, mert nem tudták, a budapesti csapat koronavírus-gyanús játékosának tesztje vajon pozitív lett-e. A Szekszárdnál senki sem beteg, a szabályok, a protokoll mégis megköti a vezetők kezét. A klubnál a legjobbakat remélik, hiszen a menedzsment sokat tett azért, hogy csütörtöktől elkezdődhessen a Sió-kupa (Djokics Zseljko edző elnevezésében Sió-szuperkupa), amelyen nyolc együttes venne részt.

„Amikor autót vezetsz, és bemész a ködbe, nem szabad megállni, mert veszélyeztetsz másokat, inkább óvatosan, lassan tovább kell haladni   – mondta Djokics Zseljko, illusztrálva, hogyan érdemes hozzáállni a sporthoz a járvány alatt, aztán rátért saját csapatára. – Öt új játékosunk van, egyelőre elég heterogének vagyunk. Most fejeztük be a felkészülés ötödik hetét, különféle szisztémákat, automatizmusokat és szokásokat kell összehangolni, ráadásul új a másodedzőnk és a fizioterapeutánk is. Egyenesíteni kell még a formát, Goree Cyesha kicsit elhízva, tíz kiló plusszal érkezett meg, mert nem tudott rendesen edzeni Amerikában, viszont Studer Ágnes például nagyszerűen kihasználta a karantént és a válogatott összetartását. Sok mindenre kell figyelni, hogy gyorsan építhessük a házat, rakosgathassuk egymásra a téglákat, és a bajnokság vége felé legyünk a legjobbak.”

Ettől függetlenül pozitív képet kapott az első mérkőzésen a szerb-magyar mester, a játékosok nagyon motiváltak, szépen dolgoznak, mindenki élvezi az életet Szekszárdon.

A TFSE ellen beszállhatott a leukémiából felgyógyuló Gereben Lívia, ráadásul pontokat is szerzett büntetőből. Ő még külön edz a többiektől, pulzusmérő van rajta, ha egy megerőltető gyakorlat miatt felugrik a pulzusa, várnia kell a folytatással. Djokics Zseljko szerint a 20 éves tehetség gyors lépésekben próbálja utolérni a többieket, s várhatóan januártól lehet topformában, akkor végezhet teljes értékű munkát – hozzáállására jellemző, hogy hiába tért vissza a parkettre, szomorú volt, mert a PEAC elleni találkozó elmaradt.

Djokics kijelentette, elsősorban a magyar bajnokságra koncentrálnak, és támogatja, ha szerda-szombat ritmusban kell játszaniuk az Európa-kupa januári indulása előtt is. Bár jobban örült volna, ha rögtön kezdhetnek a nemzetközi porondon, mert nagyon reménykedett benne, és úgy is építették a csapatot, hogy elindulhatnak az Euroligában. Marad az Európa-kupa, ahol kedvére rotálhatja a keretet az edző, ezt az U20-as szabály miatt az NB I-ben nem teheti meg, ami nem nagy gond, sokkal fontosabb, hogy januárra oszoljon az a bizonyos köd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik