Női kosár NB I: az Amerikából hazatérő Aho Nina Miskolcon

Vágólapra másolva!
2020.05.26. 18:35
null
Aho Nina a DVTK-ban folytatja (Fotó: dvtk.eu)
Hazatért Magyarországra az elmúlt években az amerikai Duquesne Egyetemen játszó Aho Nina, aki a DVTK női csapatával kötött szerződést. 

 

A sokszoros utánpótlás-válogatott Aho Nina az elmúlt három évben Pittsburghben tanult és kosárlabdázott, tanulmányai befejeztével pedig a hazatérés mellett döntött. A Csata DSE és a Vasas Akadémia neveltje a DVTK ajánlatát fogadta el.

„Nina személyében egy sokoldalú, több poszton is bevethető, nagyon jó szellemiségű, felnőttválogatott kerettaggal erősödött csapatunk magja” – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

„Már nagyon várom, hogy itthon újra belevethessem magam a kosárlabda életbe – árulta el az érintett. – Mindig is csapatjátékos voltam, szeretek a társaimnak segíteni és velük együtt dolgozni a közös célokért. Nagyon örülök, hogy hazatérésem után sikerült szerződést kötni az Aluinvent DVTK csapatával. Várom már a közös munkát és minden erőmmel azon leszek, hogy maximumot nyújtsam minden edzésen és mérkőzésen. Hiányzott már a hazai közönség, és mint tudjuk a diósgyőri szurkolók a legnagyobbak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik