Női kosár: így készül a felforgatott bajnokcsapat – fotók

GYŐRI FERENC, FÖLDI D. ATTILA (FOTÓK)GYŐRI FERENC, FÖLDI D. ATTILA (FOTÓK)
Vágólapra másolva!
2017.08.15. 20:35
null
Elkezdte a felkészülést a Sopron bajnokcsapata (Fotók: Földi D. Attila)
Nagy lendülettel vetette bele magát a munkába az új edző, Roberto Íniguez, de nem lehetett panasz a játékosok lelkesedésére sem a soproni női kosárlabdacsapat első edzésén.

 

A bajnok és kupagyőztes belevágott!

Új név, új edző, átalakult keret – ezek a legfontosabb jellemzői a Sopron Basketnek. A sikerek ellenére Sterbenz László edzőt nem marasztalták (azóta a helyi férficsapat szakmai igazgatója lett), helyére az Európa-szerte ismert spanyol tréner, Montenegró szövetségi kapitánya, Roberto Íniguez jött. A játékosok közül többen távoztak, többen érkeztek, erről bővebben keretes írásunkban.

Bár a hétfő délelőtti mozgás során még Alberto Martínez erőnléti edző kezében volt a karmesteri pálca, ez a kedd késő délutáni foglalkozáson már másként alakult. Íniguez mester hatalmas beleéléssel, nagy elánnal instruálta az edzés résztvevőit. A görög eposzokból jól ismert kelléket, a seregszemlét ezúttal kilenc főnél fejezhettük be, ennyien vettek részt a foglalkozáson, és alapos terhelést kaptak – főként azt figyelembe véve, hogy hosszú ideig nem kellett hasonló munkának eleget tenniük.

A szakvezetőnek volt oka dicsérni lányait, akik pontosan és figyelmesen próbálták végezni feladatukat. Egy óra elteltével három a három elleni játék került terítékre, a minicsapatok folyamatosan váltották egymást, és hogy éppen védekeznek vagy támadnak-e. Aztán kipróbálták a négy a négyet is, egy ember minden támadás során pihent.

Néha még leperdült akár a könnyű ziccer is a gyűrűről, de szeptember közepére ezek a labdák lágyan hullanak majd a hálóba. Dobásokkal majd nyújtással vezettek le a hölgyek, Roberto Íniguez egy ízben elnézést kért, mert pontatlanul adta vissza a labdát – talán ő is elfáradt az egy és háromnegyed órás tréning során.

„Bravó, csajok!" – biztatta az együttest Fegyverneky Zsófia csapatkapitány, akitől sokat tanulhat majd a spanyol és az európai kosárlabda egyik legnagyobb ígérete, Ángela Salvadores – lelkesedését mutatja, hogy az edzés befejezte után percekig tovább gyakorolt.

A húszesztendős irányító tehát már csatlakozott új csapatához, ahogy az Aluinvent DVTK Miskolctól szerződtetett szerb válogatott magasember, Tina Jovanovics is. Honfitársa, Alekszandra Crvendakics szintén bekapcsolódott a munkába rögtön a kezdetekkor, ahogy a magyar válogatott kötelékéből Dubei Debóra és Határ Bernadett.

A szintén frissen igazolt brazil Clarissa dos Santos és a Sopronba visszatérő szerb Jelena Milovanovics a jövő hét során érkezik, míg a magyar-amerikai Yvonne Turner egyelőre a WNBA-ben szereplő Phoenix Mercuryben pattogtat mint a liga legidősebb újonca a maga 29 évével, visszatérése együttese szereplésének függvénye.

SOPRON BASKET – JÖTTEK-MENTEK

A legutóbbi bajnokságban: 1.

Érkezett: Böröndy Dominika (ZTE NKK, kölcsönből vissza), Clarissa dos Santos (brazil, Bourges, francia), Tina Jovanovics (szerb, Aluinvent DVTK Miskolc), Jelena Milovanovics (szerb, Perfumerías Avenida, spanyol), Ángela Salvadores (spanyol, Perfumerías Avenida, spanyol)

Távozott: Tijana Ajdukovics (szerb, ?), Aldazabal Laura (Aluinvent DVTK Miskolc), Binta Drammeh (svéd, Lucca, olasz), Cayla George (ausztrál, Phoenix Mercury, amerikai), Shenise Johnson (amerikai, Indiana Fever, amerikai), Krnjics Szara (szerb-magyar, Atomerőmű KSC Szekszárd)

AZ ELSŐ EDZÉS KÉPEKBEN (Fotók: Földi D. Attila)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik