Női kosár: hetedszer játszik emlékmérkőzést a győri csapat

MOHAY GÁBORMOHAY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 13:33
null
A győriek ismét emlékmérkőzésre készülnek (Fotó: Földi Imre)
Idén is a Fűzy Ákos-Tapodi Péter Emlékmérkőzéssel készül az NB I-es idényre a 2019-ben bajnoki negyedik UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapata.

Nyolc évvel ezelőtt az esélyesebb Sopronnal szemben kivívott bajnoki címnek örülhettek a győri női kosárlabdasport hívei, hogy azután egy év múlva, pontosan 2013. szeptember 7-én éppen soproni edzőmérkőzésre utazva az emlékezetes vitnyédi busztragédia törje meg a klub felfelé ívelő karrierjét. Azóta minden évben megemlékeznek a súlyos sérülésekkel járó, Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató halálát okozó balesetről, a hetedikre most vasárnap kerül sor a győri egyetemi sportcsarnokban.

Koronavírusos, rendkívüli időszak – rendkívüli sajtótájékoztató, miután Iványi Dalma vezetőedző és Barnai Judit nem lehetett jelen a csapat második koronavírus gyorstesztje miatt, szerencsére ezek negatív eredménnyel zárultak. Fűzy András klubelnök így egymagában vázolta a kosárlabdaélet várható történéseinek napról napra változó eseményeit. Az Európa-kupa Vízkeresztre (2021. január 6.) halasztott kezdete, a sűrített bajnoki menetrend miatt az ősz úgyszólván utazás az ismeretlenbe, hiszen jelenleg még felkészülési mérkőzések lekötése sem könnyű. Épp ezért ígérkezik rangosnak a hetedik emlékmérkőzésen a Sopron Basket 18 órakor kezdődő vendégjátéka, amelyen természetesen számolni kell az egészségügyi előírásokkal is.

Az UNI Győr MÉLY-ÚT több mint hat hónapja nem szerepelt közönsége előtt, így remélhetően sokan lesznek kíváncsiak az eseményre, amelynek programja nem kevés ünnepi pillanatot is tartalmaz. A kezdés előtt megemlékeznek az éppen 15 éve az egykori Soproni Postás jogán történő élvonalbeli indulásra, hárman kapnak elismerést az azóta végzett munkáért. Elbúcsúztatják a hét évig a csapatot erősítő, a busztragédián is jelen levő Laklóth Annát, illetve 25-ös számú mezét, és megtartják a szokásos díjkiosztót az év legjobbjai számára. A nézőktől ismét várják az ajándék labdákat, melyeket ezúttal a bejáratnál kell leadni, és majd gyermekintézmények kapják meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik