Női kosár: Gereben Lívia a válogatott edzőtáborában

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.07.06. 13:59
Hétfő délelőtt megérkezett Székesfehérvárra a leukémiából felgyógyuló 20 éves szekszárdi bedobó, Gereben Lívia, aki részt is vett a nemzeti csapat edzésén – a szakmai stáb és a társak nagy szeretettel fogadták.
Gereben Lívia edzésben a női kosárlabda-válogatottnál – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Török Attila)
Gereben Lívia edzésben a női kosárlabda-válogatottnál – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Török Attila)


A 2020-as év annyi rossz hírt és nehézséget hozott, hogy minden pozitívumot meg kell becsülnünk. Különösen igaz ez akkor, amikor egy lenyűgöző fiatal sportember lélekemelő visszatéréséről számolhatunk be.

A borzalmas leukémiát maga mögött hagyó Gereben Lívia hétfő délelőtt együtt edzett válogatott társaival Székesfehérváron. És tette mindezt úgy, hogy egyáltalán nem lógott ki a sorból – az egyetlen ismertetőjegy, ami megkülönböztette őt, a többiekétől eltérő összeállítású meze volt. Egyébként nagyszerűen mozgott, gyönyörűen dobta a tempót, az elmúlt bő egy év küzdelmét legfeljebb mélyen belül hordozta, a teljesítményén semmi nyomát nem fedezhette fel a külső szemlélő. Pedig kamera is pásztázta őt, kiemelt figyelmet kapott, hiszen hatalmas harcot vívott a gyilkos kórral. Ebben a csatában egy pillanatig sem maradt egyedül, az egész kosárlabda-társadalom megmozdult érte, klubja, az Atomerőmű KSC Szekszárd stabil támaszt biztosított neki és tavasszal három évvel meghosszabbította a szerződését.

Nemzeti csapatunk stábtagjai és a társak persze megölelgették volna őt, hosszú percekig ki sem szabadulhatott volna a szorításból, ám ezt a jelenlegi járványügyi helyzetben nem lehetett megtenni – a kockázati faktor enyhítése tökéletesen érthető. Azért egy ökölpacsi belefért Székely Norbert szövetségi kapitánnyal, főként, hogy utána és még többször is fertőtlenítette a kezét a bedobó. Aki a következő néhány napot a magyar válogatott soraiban tölti, ahol játéktudása és tehetsége alapján eddig is helye volt és ezután is helye lesz.

Gereben Lívia visszatért – tudjunk neki örülni, mosolyogjunk, az élet igenis szép és produkál csodálatos pillanatokat. Van mibe kapaszkodnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik