Női kosár Euroliga: két negyeddöntő elmarad a koronavírus miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 10:05
A koronavírus-járvány miatt két csapat nem utazik el a negyeddöntő első mérkőzésére a női kosárlabda Euroligában.

A wbasket szaklap keddi tájékoztatása szerint a francia BLMA nem lép pályára az orosz Jekatyerinburg vendégeként, míg a spanyol Salamanca nem kel útra Kurszkba a rájátszás szerdai nyitányára.

A döntés hátterében az áll, hogy a moszkvai városvezetés emelte a fertőzés sújtotta országokból – köztük Franciaországból és Spanyolországból – beutazni kívánó állampolgárok ellenőrzésének és megfigyelésének szintjét, illetve elkülönítő és korlátozó intézkedéseket hozott. Ennek értelmében az innen érkező utazókra a belépés előtt 14 nap karantén várhat, amit a BLMA és a Salamanca sem kívánt megkockáztatni, ugyanis mindkét csapat Moszkván keresztül érkezett volna a nemzetközi kupameccs színhelyére.

Egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) miként reagál a két klub bejelentésére, illetve hogyan határoz az Euroliga folytatásáról.

Február 25-én a Sopron Basket közölte, hogy a koronavírus veszélye miatt nem utazik el a Schio elleni Euroliga-csoportmeccsre sem Olaszországba, sem a semleges helyszínként javasolt Ljubljanába.

A FIBA utóbb 20–0-s végeredménnyel a Schiónak adta a találkozót, és a magyar bajnok a kiállásért járó egy pontot sem kapta meg, így a hetedik helyen végzett csoportjában, és nem jutott be a negyeddöntőbe. A Sopronnak győzelem esetén lett volna még esélye a rájátszásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik