Női kosár Euroliga: arra kérik a soproni szurkolókat, ne utazzanak Olaszországba!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.23. 11:37
null
Arra kérik a soproni szurkolókat, ne utazzanak Olaszországba (Fotó: Sopron Basket/Facebook)
Mint ismert, az észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományokban a napokban megjelent a koronavírus, a megbetegedések száma óráról órára növekszik. A lezárt területek gócpontjainak a közvetlen szomszédságában helyezkedik el Schio városa, ahol szerdán 20.30 órakor lépne pályára a Sopron a női kosárlabda Euroliga alapszakaszának záró fordulójában.

 

Ahogy a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagból kiderül, a rendkívüli helyzetben a magyar csapat vezetősége is döntés előtt áll, mely során a játékosok és közösségünk védelmét fogja mindenek elé helyezni.

„A közelgő Schio elleni mérkőzés kapcsán, a kialakult vészhelyzet miatt arra kérjük szurkolóinkat, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak! – hangsúlyozta Török Zoltán ügyvezető. – Folyamatosan nyomon követjük az észak-olaszországi helyzet alakulását, és felvesszük a kapcsolatot a FIBA illetékeseivel is. Az egyeztetések és a rendelkezésünkre álló információk alapos feltérképezését követően hétfő délután fogunk végleges döntést hozni a mérkőzés kapcsán, de addig is nyomatékosítva kérünk mindenkit, hogy ne utazzon el Olaszországba!”

Lombardiában vasárnap már 89 fertőzöttről tudtak, és országosan száz fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma. Eddig a járvány két áldozatot követelt Olaszországban.

Schio vészesen közel van az érintett területekhez
Schio vészesen közel van az érintett területekhez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik