Női kosár Euroliga: a Győr és öt légiósunk a nyolcas döntőért

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 11:35
Ma a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit rendezik meg, és a versenyben maradt egyetlen magyar klub, a Hat-Agro Uni Győr mellett öt magyar légiósunkért szoríthatunk.
„Az esélyek nem mellettünk szólnak, de ez tulajdonképpen az egész Euroliga-szezonunkra igaz volt, mégis a nyolcaddöntőben vagyunk – fogalmazott a Győr edzője, Fűzy Ákos. – Nem lehet más a célunk, mint hogy végkimerülésig harcolunk, ha másért nem is, azért, hogy megnehezítsük neves ellenfelünk dolgát. A nyolc közé ebből a párharcból szinte lehetetlen bejutni, mert a pályaelőny is a törököknél van. Az évad előtt kitűzött reális elvárást teljesítettük, felszabadultak lehetünk.”

„Ha kell, csúszunk-mászunk, de nem adjuk könnyen magunkat, küzdeni, hajtani fogunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk roppant erős, kemény csapat, és az egész sorozatot is megnyerheti” – mondta Simon Zsófia, a győriek válogatott játékosa.

A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak; a második mérkőzésre pénteken, míg amennyiben szükséges, a harmadikra jövő hét szerdán kerül sor. A március 18–24. között megrendezésre kerülő nyolcas döntőnek az orosz Jekatyerinburg lesz a házigazdája, amely a csoportkörben a legjobb mutatóval végzett.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NYOLCADDÖNTŐ

Galatasaray (török)–USK Praha (cseh) 17 óra
Nagyezsda Orenburg (orosz)–Polkowice (lengyel) 17
Szpartak Moszkva (orosz)–Targoviste (román) 18
Good Angels Kosice (szlovák/Krivacsevics Tijana, Quigley Alexandria)–Parfumerias Avenida Salamanca (spanyol) 18
Fenerbahce (török)–Hat-Agro Uni GYŐR 19.30 (Tv: SportM)
Bourges (francia)–Wisla Can-Pack Kraków (lengyel/Horti Dóra) 20.30
Famila Schio (olasz)–Rivas Ecópolis (spanyol/Honti Kata, Vajda Anna) 20.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik