Női kosár Ek: mintha nulláról kezdené a Szekszárd

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 21:47
A hazai bravúros győzelem ellenére a Szekszárd úgy fut neki a spanyol éllovas Girona elleni párharc visszavágójának a női kosárlabda Európa-kupa negyeddöntőjében, mintha nem is lenne hatpontos előnyben. 

Egy korty alkoholmentes sangria és egy mennyei ízű kecskesajtos vagy chorizós szendvics elfogyasztása közben sem győztek ámulni és bámulni az Atomerőmű KSC Szekszárd csillogó szemű játékosai: a falakat beborító sálak, zászlók, mezek és futballereklyék közt akadt látnivaló bőven, s noha Theodoreán Alexandráék egy másik sportág, a kosárlabda miatt érkeztek kedden Spanyolországba, a barcelonai Futballárium sajátos varázsa pár perc alatt megérintette a csapatot.

Az Európa-kupa 1. negyeddöntőjének gironai visszavágójára készülő magyar együttes protokollprogrammal indította a barcelonai napot, amely valójában hajnal háromkor kezdődött, ekkor indult el a szekszárdiak busza Budapest felé. A Camp Nou tőszomszédságában lévő és igen népszerű sportbárban a finom tapasok mellett Beke Erika, az egyik tulajdonos köszöntötte a tolnai együttest, s mesélte el többek közt a reggel még álmos, a bárban azonban felélénkülő kosarasoknak, hogy Andrés Iniesta apukája milyen finom saját bort szállít nekik; hogy a Barca futballcsapatának vezetősége nemrég hogyan falatozta a gulyást ugyanitt; vagy hogy a friss Spanyol Kupa-győztes Hanga Ádám is náluk tartotta az egyik születésnapját.

A délelőtti élményt bő egyórás buszozás követte, majd a delegáció megérkezett Gironába, ahol szerdán a szekszárdi hatpontos előny megvédése a cél a hazaiak elleni visszavágón.

„El kell felejtenünk, hogy előnyben vagyunk, úgy kell koncentrálni és játszani, minta nulla nulláról folytatnánk – mondta ebéd után Theodoreán Alexandra, a kék-fehérek csapatkapitánya, aki bevallotta, nagyon tetszett neki a bár, s ugyan ő inkább művelni, nem nézni szereti a focit (játszott is korábban), mindenképpen szeretne még visszatérni a sportkocsmába. – Szeretnénk továbbjutni: tavaly a sorozat ugyanezen fázisában búcsúztunk, most jó lenne megint egyet előrelépni. Ha okosan és fókuszáltan játszunk, sikerülhet.”

Ami a katalánokat illeti, azon kívül, hogy egy igen szerény minőségű, kétcsillagos hotelbe szállásolták el a magyarokat, hír a csapatnál, hogy az amerikai-montenegrói kettős állampolgárságú, Szekszárdon 18 pontot szerző Eshaya Murphy az utolsó hazai meccsét játssza, mert a bedobónak a Spanyol Kupa (február 28–márc 2.) után családi problémái miatt vissza kell térnie az Egyesült Államokba és felbontja a szerződését.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA, 1. NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
SZERDA
20.15:
Spar Citylift Girona (spanyol)–ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD (Tv: Digisport2)
Az első meccsen: 73–79
CSÜTÖRTÖK
18.00:
Cukurova Basketbol (török)–Wisla Kraków (lengyel)
Az első meccsen: 73–93
20.00: Lattes Montpellier (francia)–Galatasaray (török)
Az első meccsen: 50–64
20.00: Tarbes (francia)–ASVEL Lyon (francia)
Az első meccsen: 95–68

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik