Befejeződött a magyar csapat Euroliga-szereplése (Fotó: Koncz György)

 

Mint ismert, a magyar csapat a koronavírus olaszországi terjedése miatt döntött úgy, hogy Szlovéniába sem utazik el szerdán, hogy ott mérkőzzön meg olasz ellenfelével. Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezető igazgatója már akkor elmondta, annak ellenére döntöttek így, hogy tudják, súlyos szankciók várhatnak az együttesre.

 
Hiába a helyszínváltás, a Sopron így sem áll ki! 

Csütörtök este a FIBA értesítette a magyar klubot, hogy a Schiónak ítélte meg 20–0-s különbséggel a mérkőzést, a Sopron pedig a kiállásért járó egy pontot sem kapta meg.

A magyar csapat így automatikusan a csoport hetedik helyén végzett, amivel befejeződött a nemzetközi kupaszereplése a jelenlegi idényben.

„Ahogy elmondtam már a saját döntésünk kapcsán is, számoltunk minden eshetőséggel. A döntést az Euroliga-sorozat lezárulta után szeretném érdemben kommentálni. Dolgozunk tovább, a magyar bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmeire koncentrálunk!” – fogalmazott Török Zoltán.

Az ügyvezető már korábban közölte, döntésüket dr. Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere és a magyar szövetség is támogatta.