Női kosár: Amerikából hazatérő irányítót igazolt a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 18:37
null
Szabó Fanni amerikai tapasztalatokkal tért vissza Magyarországra
Az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapatában folytatja a pályafutását az Egyesült Államokból hazatérő Szabó Fanni – adta hírül a klub honlapja. A 23 éves válogatott irányító-hátvéd fiatal kora ellenére kétszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes.


Az irányító és a hátvéd posztján is bevethető Szabó Fanni néhány nappal 15. születésnapja előtt mutatkozott be a felnőttmezőnyben a BSE mezében – mutatja be új játékosukat a dvtk.eu. Le is csapott rá a Sopron, három éven keresztül erősítette a csapatot, és ez szó szerint értendő, mert az első két évben az alapszakaszban 12, illetve 20 mérkőzésen átlagban 20 percet töltött a pályán. 2013-ban az Egyesült Államok felé vette az irányt, és a Dartmouth College színeiben szerepelt az egyetemi bajnokságban. Valósággal berobbant a University of Massachusetts ellen szerzett 34 pontjával, és további hat alkalommal dobott 20 pont fölött (egyetemi évei alatt összesen 19 alkalommal lépte át ezt a határt).

Amerikai tanulmányai idején sem feledkeztek meg róla Magyarországon, sorra kapott meghívót a korosztályos válogatottba. Még 2010-ben Szkopjében vezéregyénisége volt az U16-os divízió B Európa-bajnokságon győztes válogatottnak, és a 2015. évi magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságon is csak sérülése miatt nem vehetett részt, pedig számított rá Stefan Svitek szövetségi kapitány.

„Fanninak nagyon jó a munkamorálja – nyilatkozta Stefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. – Jól védekező, egész pályán letámadó csapatot szeretnénk, ebben lehet a segítségünkre, ugyanakkor ponterős is. Biztos vagyok benne, hogy sok örömet fog szerezni a szurkolóinknak!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik