NBA: a Lakers a torna legjobbja nélkül nyerte meg a nyári ligát

Vágólapra másolva!
2017.07.18. 07:15
Noha a torna legjobbjának megválasztott Lonzo Ball sérülés miatt nem játszhatott az utolsó mérkőzésen, csapata, a Los Angeles Lakers megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hivatalos nyári ligájának idei küzdelemsorozatát, miután a hétfő esti Las Vegas-i döntőben 110–98-ra legyőzte a Portland Trail Blazerst.

Az idei drafton másodikként kiválasztott – és a tornán 16.3 pontot, 9.3 asszisztot, 7.7 lepattanót és 2.5 labdaszerzést átlagoló – irányító, Lonzo Ball helyett ezúttal a 27.-ként elkelt erőcsatár, Kyle Kuzma vitte a prímet a Lakersben (30 pont, 10 lepattanó). Őt jelölték a finálé legértékesebb játékosának, míg a másik oldal vezére a center Caleb Swanigan volt (25 pont, 12 lepattanó, 7 assziszt).Lonzo Ball helyett ezúttal a 27.-ként elkelt erőcsatár, Kyle Kuzma vitte a prímet a Lakersben (30 pont, 10 lepattanó). Őt jelölték a finálé legértékesebb játékosának, míg a másik oldal vezére a center Caleb Swanigan volt (25 pont, 12 lepattanó, 7 assziszt).

A 11 napos, 67 mérkőzéses, 24 csapatos Las Vegas-i torna egyenes kieséses szakaszának a Lakers a 15., a Blazers a 16. kiemeltként vágott neki.

A magyar válogatottba meghívott Allen Rosco (Boston Celtics) tornán nyújtott teljesítményéről ide kattintva olvashatnak!

A feltörekvő fiatal kosarasoknak játéklehetőséget nyújtó nyári liga álomcsapatába Lonzo Ball mellett John Collins (Atlanta Hawks), Josh Jackson (Phoenix Suns), Dennis Smith Jr. (Dallas Mavericks) és Caleb Swanigan (Portland), a második csapatba Cheick Diallo (New Orleans Pelicans), Bryn Forbes (San Antonio Spurs), Kyle Kuzma (LA Lakers), Wayne Selden Jr. (Memphis Grizzlies) és Jayson Tatum (Boston) került be.

A 2013 óta tornarendszerű Las Vegas-i viadalt a Lakers előtt a Golden State Warriors (2013), a Sacramento Kings (2014), a San Antonio Spurs (2015) és a Chicago Bulls (2016) nyerte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik