Ma eldől a Szolnok és az Albacomp aranycsatája

Vágólapra másolva!
2011.05.18. 14:39
null
Ma este utoljára csapnak össze az Albacomp és a Szolnok játékosai ebben az idényben (Fotó: Szabó Miklós)
Ennél izgalmasabban aligha alakulhatott volna a férfi kosárlabda-bajnokság döntője. Az Albacomp két sima győzelme után az Olaj szépített, majd Székesfehérváron egyenlített, így szerdán Szolnokon dől el, melyik együttes szerzi meg az aranyérmet.

Egy biztos, s ebben a szakemberek véleménye megegyezik: bármelyik csapat is lesz a bajnok, nem érdemtelenül foglalja el a trónt.

Az alapszakaszban is az Albacomp és az átigazolásoknak köszönhetően már a nyáron favoritnak kikiáltott Szolnoki Olaj KK futott versenyt, s a piros-feketék végül az egymás elleni jobb mutatójukkal lettek a befutók – bár utólag, a döntő eddigi négy találkozójának alakulását és végeredményét tekintve a pályaelőnynek nem volt akkora jelentősége, mint arra számítani lehetett. A fehérváriak ugyanis rögtön az első meccsen bevették a Tiszaligetet, győztek hazai pályán is, így fél kézzel már a serleget fogták, amikor a Szolnok szépített, majd hátborzongatóan izgalmas és látványos összecsapás után visszavette a pályaelőnyt.

„Azt hiszem, jobbára kézben tartottuk az irányítást, de a végjáték egylabdás meccsé alakította az összecsapást, amelyből mi jöttünk ki győztesen – mondta Pór Péter, a Szolnok edzője a Nemzeti Sportnak. – Az első két találkozóhoz képest csökkent az eladott labdáink száma, jobban védekeztünk, kevesebbszer engedtük, hogy ellenfelünk gyors indításokból szerezzen könnyű kosarakat, és a támadólepattanókat is jobban szedtük."

„Megjegyezném viszont, hogy ugyan a mi játékosaink sem voltak elég agresszívak, az első két meccsen a játékvezetők ritkábban torolták meg a fehérváriak sokszor szabálytalan megmozdulásait, a lökéseket, mezhúzásokat és provokációkat. Nem vettük fel a kesztyűt ebben a műfajban. Jó lenne, ha az ötödik találkozón figyelnének erre a bírók, mert már hétfőn Fehérváron is majdnem ölre mentek a felek... Nagy tett, hogy visszaszereztük a pályaelőnyt, de a döntő valójában csak szerdán kezdődik. Lehet, hogy a frissesség dönt majd, és hogy melyik csapat bírja jobban idegekkel" – tette hozzá a szakember.

Dzunics Braniszlav is aludt egyet a hétfői csatára, és mint mondta, az ember ilyenkor már reálisabban gondolkodik a történtekről. Az Albacomp trénere úgy véli, szerdán nem szabad azon rágódni, mi zajlott eddig.

„Nagy hiba lenne a múlttal foglalkozni, nincs értelmük a mi lett volna, ha kezdetű felvetéseknek. Nehéz szabadulni a gondolattól, hogy egy labdán múlt az aranyérem, hogy már nyerhettünk volna, hogy megérdemelten lehettünk volna győztesek hétfőn. A meccs után csalódott volt mindenki, de ne feledjük, a finálé első felvonása előtt a Szolnok számított a nagy favoritnak, rólunk – főleg Tony Crocker sérülés következtében történt kiválása miatt – szinte esélytelenként beszéltek. Ehhez képest mi nem alul-, hanem túlteljesítettünk eddig. Újat már nem tudunk mutatni, a lényeg a koncentráció, és szerintem a védekezés dönthet. Úgy vélem, ezzel nem lesz gond, mentálisan erős a csapat, győzni akarunk."

DÖNTŐ
(A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.)
SZOLNOKI OLAJ (1.)ALBACOMP (2.), AZ ÁLLÁS: 22
Szolnok–Albacomp 69–87
Albacomp–Szolnok 88–67
Szolnok–Albacomp 76–66
Albacomp–Szolnok 76–77
Szolnok–Albacomp (ha szükséges) május 18. (szerda), 19.00 (Tv: Sport Klub)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik